Unbelievable Jeff

Efter världens längsta läkarundersökning är så Jeff Hendrick klar.

”Äntligen!” – Gert Fylking.

Efter att det började surras om att den 28 årige irländaren för flera veckor sen, och att det dessutom kom indikationer på att han genomförde den sedvanliga läkarundersökningen redan i början på förra veckan – så känns det fint att han äntligen har signat.

Igår eftermiddag stod han där med tröjan och sitt karakteristiska hår och det var officiellt. Bläcket på 4 års kontraktet har knappt torkat och det var en sprudlande glad manager som äntligen fick sin mittfältare.

Under sin tid i både Hull och Aston Villa var Steve Bruce sugen på att plocka in den unge irländaren, men ynglingens framfart i Championship gjorde att priset till slut var för högt och Burnley vann dragkampen.

Född och uppväxt i Dublin och började spela pojkfotboll i St. Kevin’s Boys FC innan han tog sig över till England för att försöka spela till sig en plats i en akademi. Efter ett par misslyckade försök så tog Derby emot honom med öppna armar. Väl där utvecklades han än mer och dåvarande manager Nigel Clough gillade vad han såg och gav Hendrick chansen som han tog. Tillsammans med Will Hughes och Craig Bryson utgjorde trion ett stabilt mittfält, men där laget i det stora hela var för ojämnt för att lyckas ta steget upp till Premier League.

En fullt godkänd addering till laget, inte en spelare som det står och faller kring utan en passningssäker mittfältare som vill framåt i planen.

Varmt välkommen!

Kommentera