Anfallsrykten 20.08.27

Att Dwight Gayle skadade sig i träningsmatchen mot Crewe Alexandra kan påverka hela transferbudgeten som Steve Bruce har blivit tilldelad av som alltid givmilda Mike Ashley.

29 åringen ser ut att missa starten på Premier League och det är högst oklart när han är tillbaka fullt frisk efter att ha skadat knät. Så fullt frisk (i skrivande stund kanske bör tilläggas) finns Andy Carroll, men det är en illa dold hemlighet att den 1,93 cm långe bjässen från Gateshead ibland går sönder.

Joelinton och Yoshinori Muto var som kanske bekant frånvarande under träningslägret i York, om det är indikationer på att bådas framtid i klubben är tveksam är oklart. Klart är i alla fall att Newcastle inte vill kommentera läget gällande dessa herrar.    

Nu undersöker klubben hur man ska gå till väga. Att Steve Bruce gärna ger Callum Wilson fortsatt Premier League status är inte så hemligt det heller, men hans lön är kanske inte direkt något som Mike Ashley har någon större lust att betala då den engelske landslagsanfallaren tjänar 75 000 pund i veckan. Dessutom ska klubbar som Tottenham, Fulham och givetvis West Ham vara intresserade.

AFC Bournemouth nye manager Jason Tindall har utryckt att bara för att klubben ramlade ur Premier League så kommer man inte sälja billigt, 30 miljoner pund är det man vill ha för att han ska få lämna. Den summan är väldigt nära hela budgeten som Mike Ashley godkänt för transfers detta fönster.

Detta gäller även Josh King, som inte han heller har någon större lust att följa med ner i Championship. Norrmannens agent ska just i detta nu hålla en dialog med AC Milan och Lazio om en eventuell övergång. Intresse/konkurrens för hans tjänster finns det annars gott om med Everton, Brighton och Man Utd som cirkulerar runt honom.

En annan anfallare vars tjänster som har erbjudits till flera Premier League klubbar är Watfords Troy Deeney. Troy själv har utryckt att han vill stanna i Premier League och Watford å sin sida vill dra ner på lönekostnaderna, men är inte intresserade av att endast låna ut honom. Då Troy Deeney tjänar runt 100 000 pund i veckan är det väldigt lätt att förstå, samtidigt är britten 32 år gammal och dragits med en del skador senaste två säsongerna att jag ser det som högst tveksamt att Newcastle skulle slå till på just honom.

Ett bra mycket billigare alternativ skulle vara att låna in Rhian Brewster från Liverpool, vilket man också tidigare har undersökt. Idag kom dock rapporter om att Sheffield United ska ha lagt ett bud på 15 miljoner pund på ynglingen. Huruvida Liverpool ställer sig till det är för närvarande oklart.  

Samtidigt kan väl ändå nämnas att enligt en italiensk journalist vid namn Nico Schira så ska Newcastle ha tagit kontakt med Juventus angående Aaron Ramsey. Ramsey som efter Andrea Pirlos något märkliga intåg som tränare inte längre är önskvärd i Turin, men där ska walesaren ha tackat nej till att ens diskutera sin framtid med Newcastle.

Kommentera