There is only one Matty Targett

Och så var det första nyförvärvet klar för klubben, och det blev en engelsk vänsterback som vi redan känner och på så många sätt uppskattar.
Matt var en av dom fem spelare som Newcastle värvade i januarifönstret, och likt majoriteten satte han inte en fot fel under den andra delen av säsongen då laget slutligen bärgade en 11e plats.
Av dom fem spelarna var endast Matthew på lån, men nu är kontraktet påskrivet och Steven Gerrards Aston Villa har fått pröjs, ryktesvis 12 miljoner pund.

Matt som tidigare i sitt liv representerat Skottland är född några Rory Delap inkast ifrån Southamptons gamla fina hemmaborg The Dell, och det var i sydkustlaget som han började spela boll. Via en utlåning till Fulham och en stark efterföljande säsong hamnade han i Aston Villa där han fick tid och rum att blomma ut som spelare.
Han gjorde under ett par säsonger den där vänsterplatsen till sin, och har på allvar börjat närma sig det engelska landslaget. Steven Gerrards intåg i Villa var ett lyft för hela den föreningen, men inte för Matt Targett. Gerrard passade på att försvaga den blåa delen av Liverpool i köpet av Lucas Digne och helt plötsligt var Matt oönskad.
Det går fort i fotbollen ibland, fråga bara pamparna Blatter/Platini.

Det har spekulerats i om Matthew verkligen var intresserad eller om klubben skulle gå på något större namn, vi fick svaret ifrån Matt själv som raderade alla frågor.
Eddie tog Matt åt sidan i samband med sista matchen mot Burnley och förklarade sin önskan att köpa loss Matthew. 26 åringens intervju med officiella kanalen så upprepade han att han var ”over the moon” med i princip allt.
4 år med Targett, och vi håller självklart tummarna för att han fortsätter i samma stil som förra säsongen.

Pga tekniskt strul hann jag aldrig få ut artikeln samma dag som affären gjordes. Tyvärr förföljer det oss en aning, men vi hoppas att det ska vara löst snart igen.

Kommentera