The Pope is here!

Nick Pope lämnar Burnley och fortsätter sin karriär i Newcastle United. Den 191 cm långe burväktaren sägs kosta någonstans runt 10 miljoner pund, perfekt då klubben precis skeppat iväg Freddie Woodman till Preston på permanent basis.

30 åringen ifrån Soham började stå ivägen för drömmål i Ipswich, och det föll sig ganska naturligt att det blev just där. Han bodde 1 timme ifrån staden och hans pappa hade redan då säsongskort på Portman Road. Sagan om Popes Ipswich karriär sätts på paus när ynglingen är 16 år gammal och släpps utav klubben. Via Bury och Charlton (och en hel drös av utlåningar) hamnar han till slut i Burnley 2016 och etablerar sig som första val under sin andra säsong i klubben.
Som målvakt i Burnley har man att göra under matcherna, och säsongen 19/20 lyckas han hålla nollan i 15 matcher, och hans antal landskamper ökade lavinartat. Med tanke på att Englands nr 1 är fantastiskt ojämn så finns det goda chanser för Pope att få förtroendet i flera matcher.

Värvningen av Pope är på pappret genialisk, en engelsk landslagsmålvakt för en relativt billig summa. Kontraktet är skrivet på 4 år och om bara några veckor börjar bataljen om första tröjan i svartvitt.

Kommentera