ST27 avslutar karriären

Karaktärernas karaktär tackar för sig.

Steven Taylor, den gamle ärkeskatan beslutade för att sätta punkt på en minst sagt händelserik karriär i början på veckan.
Steven som i dagarna blev tilldelad kaptensbindeln (för andra gången) i sin klubb Wellington Phoenix i Australien väljer istället att lägga skorna på hyllan. Beslutet är taget i takt med att Covid-19 pandemin fortfarande hägrar i Australien, och att landets ganska tuffa karantän-regler begränsar Steven från att träffa sin familj. Taylor gjorde sammanlagt 268 matcher i Newcastle United och har efter att han lämnat representerat Portland Timbers, Ipswich, Peterborough, Odisha och slutligen Wellington.

Taylor kommer nog aldrig hamna högt upp listorna över dom bästa försvararna som representerat Magpies, men hans karaktär och kärlek till Newcastle United har aldrig ifrågasatts. Han ryktades några gånger bort ifrån klubben, framförallt när Newcastle lyckades med bedriften att åka ur 08/09 (obegripligt med det laget). Everton och Chelsea var väldigt sugna på att plocka honom till sig, men Steven var tydlig: Jag stannar, vi ska upp.
Han bildade så småningom ett fantastiskt mittbackspar med Fabricio Coloccini men skadorna fortsatte att träffa ST27 med full kraft och han tappade till slut sin plats i laget och lämnade klubben 2016.

Steven Taylor bar den svartvita tröjan i 12 år.

Kommentera