How’s the bacon did you say?

Då väldigt mycket händer i Newcastle, samtidigt som ingenting händer så väljer jag att köra ett transfer svep med rykten och hittepå.

Jag tänker att vi börjar med Emil Krafth, för det är inte speciellt många gånger som den gubben blir vald först i ledet. Emil sägs vara en av spelarna som klubben kan tänka sig sälja denna sommar. Under sina två säsonger i klubben så har han egentligen inte lyckats göra högerbacksplatsen till sin egen, och tydligen ska det finnas någon form av intresse för smålänningen från annat håll. En försäljning av Emil skulle dessutom generera i mer medel att plocka in andra spelare som man har större förhoppningar på.

En lista på 44 spelare ska finnas någonstans på Benton, och det är dessa herrar som klubben sniffar runt och är intresserade av. Två namn ska vara Rafa Silva (Benfica) och Andrea Belotti (Torino), spelarnas nuvarande klubbar ska ha lidit svårt av Covid-19 pandemin och kan därför vara tvungna att sälja. När det kommer till italienaren Belotti så ska även han inte vara speciellt sugen på att skriva på ett nytt avtal med Torino och det avtalet går ut efter kommande säsong.

Tre andra spelare som det tidigare har ryktats om är Celtics mittback Kristoffer Ajer och den förlorade sonen Adam Armstrong, till vardags i Blackburn Rovers. När det kommer till dansken så finns det ett stort intresse för honom, framförallt ifrån uppflyttade Norwich men också ifrån tyska Bayer Leverkusen. Men förra säsongens inlånade spelare Joe Willock som gjorde en helt fantastisk vår i dom rätta färgerna finns med stor sannolikhet på denna lista. Hans framtid står lite och väger i vad Arsenal gör i sin trupp, en trupp som det ryktas om ska få en ordentlig förstärkning den här sommaren, men än så länge är allt bara rykten.

Tar man en närmare titt på typen av anfallare som Steve Bruce använt sig av i sina tidigare klubbar så står det ganska klart att han söker en snabb anfallare som går i djupled och hotar bakom motståndarnas backlinje. Där passar nämnda Adam Armstrong in ganska så ypperligt, och med tanke på den skadehistorik som Callum Wilson faktiskt har så är det nog inte helt dumt att plocka in en spelare med liknande egenskaper. Armstrong har utvecklats fint i den lugna och fina miljö som Blackburn kunnat ge honom, och ett kvitto på det såg vi föregående säsong. 28 mål och 5 målgivande passningar talar sitt tydliga språk, men Newcastle är långt ifrån ensamma om att titta på honom.

Kvalitén på spelare som kopplas ihop med Newcastle är en blandning, lite som en godispåse. Skulle Amanda Staverley och hela konkarongen faktiskt få tillåtelse att köpa Newcastle så kommer kvalitén på spelarna som ryktas till föreningen vara av en helt annan klass än vad vår verklighet är idag.

Så, frågan alla ställer sig, kommer klubben verkligen säljas?

Mitt korta svar är ja på den frågan, men om det sker innan 15e augusti då säsongen startar med hemmamatchen mot West Ham ser jag som ytterst osäkert. Politiska beslut har en förmåga att dra ut på tiden, och dessutom är det strax över fem veckor bort som säsongen sparkar igång.

Vad gäller truppen så har det äntligen blivit officiellt med att fem spelare får förlängt kontrakt med Newcastle, det handlar om Jacob Murphy, Fede Fernandez, Paul Dummet, Dwight Gayle och Fabian Schär. Nu på morgonen innan denna text skulle ut till er så kom det så uppgifter att Newcastle ska ha hört sig för till Watford om deras spelare Will Hughes. Där ska Watford vara öppna för en försäljning av sin mittfältare som endast har ett år kvar på sitt kontrakt. Man ska dessutom ökat sin offensiv att plocka in Joe Willock som man ändå får tro vara klubbens första val i frågan, där är man intresserade av att baka in Isaac Hayden för att få ner priset på Willock.

Kommentera