Sillysvep 2020

Från John Stones till Chris Smalling, men Freddie är klar!

Detta kunde ha blivit en artikel utan något som helst direkt konkret att skriva om, bara rykten. Men så kom nyheten att Freddie Woodman signat ett nytt 3 års kontrakt med klubben. Han återvänder även till Swansea på lån den kommande säsongen för att utvecklas än mer.

Med det uteblivna köpet av världens vackraste fotbollsklubb så har stjärnstatusen på namnen som kopplats till klubben dalat något. Ifrån fullständigt galna namn som Gareth Bale, Ciro Immobile och John Stones till lite mer sansade Tom Davies och Chris Smalling.

Jag tror faktiskt inte att det har undgått någon att Steve Bruce vill köpa brittiskt och smart. Om det är ett sätt att släta över den fullständiga cirkusen med ägarbytet eller om det är dom bästa spelarna som Newcastle kan signa låter jag vara osagt, men populärt är det i vilket fall i norra England. Till följd av detta så har vartenda träben med brittiskt pass länkats ihop med Newcastle, men även några riktigt spännande spelare.

Närmast en övergång enligt dom flesta tidningarna är irländaren Jeff Hendrick, 28 år och senast i Burnley men för stunden utan klubb då han valde att lämna Sean Dyche och Lancashire. Hendrick som blev Burnleys dyraste värvning då han värvades från Derby har varit en fast injektion i Burnleys startelva under sina 4 år oh utvecklats till en gedigen Premier League spelare.

Rapporter säger att mittfältaren kommer skriva på ett 4 års kontrakt och presenterad väldigt snart.

Andra spelare som ryktats till klubben är fantastiskt många, men Ryan Sessegnon (Spurs), Callum Wilson (Cherries), Tom Davies (Everton), David Brooks (Cherries), Harry Wilson (Reds), Demarai Gray (Leicester), Chris Smalling (Man Utd) och Todd Cantwell (Norwich) återkommer och känns mer spännande än andra namn.

I motsatt riktning så sägs det att både Sheffield W och Glasgow Rangers tittar åt Jacob Murphy. Spontant känns det tyvärr ganska långt borta att en av lagets egna supportrar tar en ordinarie tröja. Spelare som inget annat än vill spela för klubben unnar man någonstans att lyckas.

Matty Longstaffs akademi kontrakt med Newcastle på cirka 850 pund i veckan har gått ut. Newcastle har kommit med nya förslag till den unge britten, men andra intresserade klubbar har också hört sig för med hans rådgivare. Gissningsvis får vi anledning att återkomma om den här situationen.

Allan Saint-Maximin frälste oss förra säsongen skulle jag vilja påstå. Hur Newcastle lyckades signa den här killen övergår mitt förstånd i alla anseenden. Så det är ingen jätteöverraskning att storklubbar börjat trängas som flugor kring en sockerbit. Bland dom intresserade klubbarna nämns Arsenal, Napoli och PSG. Mike Ashley jublar nog i sitt monsterhus i London…

Och för er som fullständigt tröttnat på nya rykten om köpare till Newcastle, det har blommat upp flera såna. Men vi tar det en annan gång.

Kommentera