Premiär!!!

Vi skriver 15:e Augusti i kalendern, säsongen 2021/2022 är redan i full motion så att säga.
Premiärmatchen med nyuppflyttade Brentford hade ett Londonmöte mot Gunners på hemmaplan. Vilka skulle vinna, dom flesta trodde Arsenal , att deras rutin hade en lätt match att vänta trots misstroende för den spanska tränaren Arteta. Men ack så fel dom hade! 2-0 till hemmalaget!

Nu blickar vi mot Söndag, våra skator ska äntligen springa ut inför 52.000 fanatiska hemmafans, som skanderar antingen ”Bruce out” eller ”BFC get out of our club”, Nu är det tydligen inte mer än 40.000 biljetter sålda , dock kommer det nog vara fullt när vi slår på tvn och ser våra mannar gå upp för trappstegen till vår härliga symfoni som ger mig gåshud varje gång jag antingen hör den på teve eller kliver upp för katakomberna på St James Park.

Vi går tillbaks 1 år i tiden, premiären borta på London stadium, nyförvärven Lewis, Hendrick samt Wilson på planen. Minns ni? 0-1 av Wilson, sedan när klockan närmade sig 90 minuter så gör Hendrick 0-2. Arenan blev helt tyst (ja coronan gjorde ju sånt, ingen publik på läktarna).
Resten är historia. Efter en lång säsong så var vi ju på en tolfte plats med 45 poäng, med 90 % av våra svenska supporters helt säkra på att vi skulle åka ner (jag en av dom som hela tiden sa nej till detta.)

Men, ny säsong, vi har sedan SLUTET på säsongen tappat följande:
Muto
Andy C
Lejuene
x antal u-21 spelare.

Och fått in 1(EN) spelare:
Joe Willock.

Detta gör ju att vi har en väldigt sårbar trupp vid skador. Men det är vi vana vid, men att vi har 5 målvakter registrerade är ju bara skrattretande, och 21 utespelare.

Man får väl hoppas att någon mer spelare tillkommer innan fönstret stänger. Förmodligen inte. Morgondagen lämnar oss dock utan Willock, ej klar förrän tidigast nästa helg mot Villa. Men jag känner på mig att vi kan göra en riktigt bra match mot West Ham, börjar som vanligt offensivt första 15 , får in en kasse men sedan backar Bruce hem laget innan halvtid, för att sedan i andra öppna upp i samma fart. Detta allt tack vare Graeme Jones, vår taktiska kung!

Resultat? 3-1 med mål av vår fronttrio ASM, Wilson, och Almiron. Våga tro?

Nu kör vi, säsongen 2021/22 är igång! Ni som misstror oss ännu en säsong, våga tro!

// Er Ordförande, Johan Hellgren

Kommentera