Ncl 17e november

Vid skuggan av den så fantastiskt viktiga Nations League så pågår världen med allt vad det innebär. Lite av det senaste som händer i och runt Newcastle United tänkte vi förmedla här.

  • Inför den kommande matchen mot Frank Lampards Chelsea förväntas laget ha flera spelare närmare en chans att figurera på något sätt. Paul Dummett har hängt med U21 senaste tiden för att komma upp i matchform efter sin skada, och han verkar göra framsteg. Matt Ritchie har den senaste tiden fått börja träna med A-truppen efter sin nyckelbensskada. Jonjo Shelvey ska även han vara på god väg tillbaka efter sin skada, något som säkert ses med stor glädje från Steve Bruce efter debaclet mot Southampton.
  • Miguel Almirons agent Daniel Campos pratade i paraguayansk media om sin klient. Enligt honom så har Diego Simones Atlético Madrid visat intresse av den tidigare Atlantastjärnan. Han hävdade också att om det inte hade varit för Covid-19 pandemin så hade Miggy redan lämnat England, detta är något som Steve Bruce väntas få frågor om i takt med att matchen mot Chelsea närmar sig.
  • Callum Wilsons skada ska ha visat sig inte var så allvarlig som först befarat och hans medverkan mot Chelsea ska även den vara inom synhåll. Dom kommande dagarnas träning och tester av den tidigare landslagsanfallaren kommer att avgöra detta.
  • Rolando Aarons ska fortfarande vara på Hudderfield Towns radar över tilltänkta adderingar. Den så skadedrabbade yttern blev inte uttagen till den 25 mannatrupp för Premier League spel och Steve Bruce har varit tydlig i sitt budskap att Aarons bör leta ny klubb. Den tidigare Premier League klubben ser Rolando Aarons som en spelare man vill knyta till sig under en längre tid och inte endast resten av säsongen.
  • På tal om adderingar, Josh King, Phil Jones och Dele Alli är dom tre spelarna som har lägst odds (6/1, 8/1 & 28/1) att göra Newcastle till deras nästa klubb. Josh King har velat lämna AFC Bournemouth sen klubben degraderades till Championship, hans kontrakt går ut till sommaren så det är väldigt troligt att han lämnar sydkustlaget. Phil Jones fick inte plats i Manchester Uniteds 25 mannatrupp för Premier League spel. Preston-sonen har kontrakt till 2023 och värderas av Man Utd till 20 miljoner pund. Halvera den och du har hans rätta värde i skrivande stund. Sist men inte minst har vi Dele Alli som bara fått 66 minuters spel i ligan så här långt, för två säsonger sen värderades Alli till 90 miljoner pund, idag har det halverats till följd av sviktande insatser. I hans fall ska det vara ett lån om det ens skulle vara aktuellt, men hans situation följs av väldigt många lag, däribland dom svinrika elefanterna PSG och Real Madrid.

Kommentera