Nanananananana BOTMAN!

Sven Botman är klar – en statement värvning, det är inget snack om saken!

Raden ovan har jag velat skriva länge, och nu är han äntligen klar för klubben vi håller närmast hjärtat.
Lagom till januari dök ryktena upp om bjässen ifrån Badhoevedorp i Nederländerna, men då ville inte Lille irriterande nog sälja sin guldklimp.

Om man väljer att tro på allt som går att läsa på internet så fanns italienska mästarna Milan länge med i bilden, och var fantastiskt sugna på att knyta till sig 22 åringen men Newcastle vann namnteckningen.

Sven började som liten knatte i RKSV Pancratius men ganska snart snappade Ajax upp honom och placerade ynglingen i sin akademi.
Han gjorde aldrig några serie matcher i Eredivisie för Ajax utan spelade i Jung Ajax som är gamla Ajax 2 i divisionen under. Säsongen 19/20 var han dock utlånad till SC Heerenveen i högsta ligan i landet och gjorde det riktigt bra, så pass att Lille hostade upp 9 miljoner euro för den då 20 åriga försvararen.

Väl i norra Frankrike har Sven fortsatt att utvecklas och var en av lagets klart bästa spelare då man lite överraskande vann Ligue 1 säsongen 20/21. Fysiken, brytningarna och följsamheten är styrkorna i defensiven, att Sven likt många andra nederländska spelare behärskar passningsspelet är så klart väldigt positivt.
Precis som många andra längre spelare så är det i vändningarna som svagheten sitter, men överdrivit långsam skulle jag aldrig hävda att Sven är.

Kan han bli den där försvarsdemonen klubben länge sökt? Han har minst fem år på sig att försöka visa det och glädjen är väl någonstans i extas.

Welkom Sven!

Kommentera