Ligacupen: Newcastle – Bournemouth 1-0

Jag tror att jag talar för alla när jag säger: Äntligen fotboll på riktigt!

En timme innan avspark brukar startuppställningen dyka upp på sociala medier, och det var en helt klart slagkraftig elva som chefstränare Howe presenterade. Bruno Guimarães, Kieran Trippier och Callum Wilson var alla tillbaka i sina rätta färger, gött och se. Gött för framför allt Bruno som mest tittat på fotboll och då och då svängt på höfterna till inte allas stora förtjusning.

Första halvlek kändes lite som en stel parmiddag där samtliga inblandade försiktigt kände sig fram i sammanhanget. Ju äldre halvleken blev, desto bättre blev också kvaliten. Miguel Almiron fick inte ordning på fötterna och missade ett i stort sett öppet mål från 80 cm, med högerfoten.
Debatten om att vänsterfotade spelare knappt kan stå på sin höger fick ytterligare vatten på sin kvarn. Bournemouth var säkert intresserade av att anfalla, men dom blev gång på gång stoppade ganska omgående och Newcastle kunde sätta igång och passa bollen till varandra. Mycket passningar, men inget direkt tempo. Nick Pope hade en tämligen lugn första halvlek!
Några minuter innan den smått komiska situationen hade Callum Wilson fått ett mål bortdömt för offside.
Det ska självklart nämnas att våran fantastiska Fab Schär hade fräst iväg en riktig pärla i matchens inledning, men han fick inte fira sin födelsedag som målskytt.

Andra halvlek och det dröjde inte speciellt länge innan Eddie Howe kastade in Allan Saint-Maximin och det bröt mönstret helt och hållet. Han snurrade friskt med Bournemouths högerkant och fick publiken att tända till lite.
Strax efter timmen spelad så får Newcastle äntligen sitt mål, och det kommer ifrån Adam Smith, Bournemouths högerback. Wilson är där och stör sin gamle lagkamrat men inte tillräckligt för att domaren ska ge bort en frispark till gästerna.
Bournemouth vaknade väl till lite och vaskade fram några chanser men försvaret och Nick Pope stod för stabila insatser.
Annars var den här tillställningen lite som ett nyktert julbord med jobbet – små trevligt, inte så mycket mer.

Newcastle är vidare, utan att egentligen imponera. Och det är ju en styrka i sig.

Motm: Sven Botman. Utmanad av Nick Pope, dom kanske kan dela på utmärkelsen?

Kommentera