Kontraktet är klart

Fortsatt Premier League status för Newcastle

För ett par veckor sen så hade nog dom flesta supportrar med bitterhet ställt in sig på att Newcastle United skulle få packa ner glamouren som Premier League-lag och istället få börja om i Championship. En fantastisk stark period av bra resultat senare så står det nu klart att så inte blir fallet. Sen tidigare så har vi fått vinka på återseende till Sheffield United och West Brom, igår blev dessutom Fulham klara för nedflyttning då dom matematiskt inte längre har en chans att komma ikapp övriga lag.

Det är för övrigt första gången på 17(!) säsonger som Sam Allardyce åker ur högsta serien.  

I Championship är Norwich och Watford sedan tidigare klara för uppflyttning och kvartetten Brentford, Swansea, Barnsley och Bournemouth gör upp om den sista platsen till Premier League. Brentford som var snubblande nära att kvala upp förra säsongen håller undertecknad som en knapp favorit att ta den sista platsen till finrummet.

Utlånande Freddie Woodman tog hem Golden Glove som går till den målvakt som hållit nollan flest gånger, vilket framtidsmannen lyckades med hela 20 gånger.

Blandade känslor dock till skytteligan i Championship. Ivan Toney numera i Brentford lyckades panga in 31 mål och med det så vann han skytteligan på storstilat vis. 2a i skytteligan hittar vi Adam Armstrong (Blackburn) som stod för 28 mål, ja han smällde in tre bollar i sista matchen mot Birmingham och passerade då Teemu Pukki (Norwich).  

Båda spelarna såldes ifrån Newcastle 2018 (för dom som undrar så var Rafa Benitez manager). Det är nog ingen större överraskning om båda spelar i Premier League nästa säsong.  

Kommentera