Fulham – Newcastle 1-4

Craven Cottage, denna pärla bland jordklottetets alla fotbollsarenor är ett designat mästerverk i sig.
Känslan innan matchen var att det här kunde nog Newcastle göra det svårt för Fulham.
Matchen hann knappt börja innan Nathaniel Chalobah satsade stenhårt och träffade den nästan alltid väldigt långsamma Sean Longstaff.
Pang, VAR = rött kort och den här eftermiddagen kunde bli riktigt trevlig.
Chalobah hann knappt få av sig skorna i omklädningsrummet förrän det stod 0-1 till gästerna. Inlägg Trippier, nick Willock och Callum Wilson kunde peta in bollen. Helt underbart!
Newcastle fortsatte att parkera på Fulhams planhalva och radade upp chanser, man höll ett bra tempo i första halvlek, det var inget snack, här skulle det bli 3 pinnar hem.
Miguel Almiron samspelade några minuter senare med Bruno Guimarães och den förstnämnda skickar in en volly som mycket väl kan bli månadens mål. En helt fantastisk träff, på en väldigt fin passning ska sägas.

Alexandar Mitrovic, den tidigare kelgrisen i Newcastle som haft en helt magisk utveckling i London skulle strax därefter lämna planen skadad, jag såg i ärlighetens namn inte vad som hände honom men för Fulhams skull hoppas jag att det inte är allvarligt. Dom behöver Mitrovic.
Så med en man mer, en ledning på två bollar och motståndets bästa målskytt skadad så hällde undertecknad oblygt upp den notoriska segerwirren, för det var ju klart.
Dan Burn hade dessutom Daniel James i sin ficka, något som inte hade hänt på FIFA23.

Newcastle fortsatte, det fanns ingen anledning att slå av på takten och strax kunde Sean Longstaff raka in en bollen efter att Sven Botman nickat i stolpen, 0-3 och bortasektionen var lyrisk.
Om det fanns något att gnälla om i första halvlek så kanske det ändå går i riktningen mot Jacob Murphy, som tyvärr har en förmåga att ta väldigt många felbeslut. Med bättre beslut den här eftermiddagen och Newcastles ledning i halvtid hade kunnat vara fem bollar, men nu kanske vi är och petar på detaljer.

Ja matchen var ju klar, Newcastle kontrollerade bollen och Miguel Almiron kunde dunka in matchens fjärde mål ifrån en meter på passning ifrån mycket stabila Joe Willock. Almiron har nu gjort 3 mål, en väldigt fin start på säsongen. 3 mål är förresten vad Jack Grealish lyckades med förra säsongen, så nu visste ni det.

Craven Cottage håller ändå humöret uppe, det kanske är det som gör den här publiken så speciell, dom tappar väldigt sällan humöret. Glädjande nog för hemmapubliken var att Bobby Reid tilläts snygga till slutresultatet, där kom Nick Pope helt fel men vad gör det en sån här eftermiddag.

MOTM
Glädjande nog var Bruno tillbaka i gammalt fint slag igen, jag tyckte inte alls han kom upp i sin vanliga standard i matchen mot Bournemouth. Dan Burn sätter som vanligt inte en fot fel, är han ett namn för landslaget eller är jag för färgad för att ens ha en åsikt i frågan? Callum Wilson, skadefri är livsfarlig i straffområdet och såklart är han påpassligt framme och gör ett. Joe Willock hade en fin match, men Almiron plockar min matchboll för sin insats.

Den gubben har verkligen växt under Eddie Howe!