TOONALI! 

Här kom den, håll käften-värvningen!  

Wow, det här är ju helt otroligt att man sitter och skriver dessa rader, men Sandro Tonali är klar för Newcastle United.  

Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt på fem år och det är ett urstarkt mittfält Newcastle redan nu kan stoltsera med till kommande säsong. Sandro Tonali kostar Newcastle omkring 50 miljoner pund, vilket är för den som hängt med i dom tidiga delarna av sommarfönstret ungefär hälften av vad Arsenal sägs betala West Ham för Declan Rice, helt galet.  

Sandro föddes i Lodi och började sin fotbollsresa i Piacenza, så småningom hittade han vidare till Brescia Calcio och började göra stora framsteg innan han ens fyllt 20 år gammal. Han var med och förde upp Brescia tillbaka till Serie A, och under Brescias ganska skrala säsong 19/20 där man slutade på en nedflyttningsplats tillbaka till Serie B var Sandro Tonali en av få ljusglimtar. Ett antal klubbar i Serie A hade hans namn på önskelistan, men det var bara en klubb som Sandro ville spela för.    

Milan, regionens gigant och en pojkes dröm. Känslorna för varandra var till slut besvarade och Rossoneri lånade den unge mittfältaren och tog Sandro chansen och gjorde att Milano-klubben inte hade något som helst val än att köpa loss honom ifrån Brescia.  

I Milan har det mer eller mindre bara gått åt ett håll för Sandro som varit en otroligt viktig spelare under sina tre år och även fantastiskt uppskattad av San Siros passionerade publik.  

Nä nu ska jag hålla käften, dra i mig sju öl och dansa ut i natten. Otroligt.  

Kommentera