Saint-Maximin on the wing

Och så var sagan om bollmagikern i Newcastle United över, det gör ont. Det gör väldigt ont, för det här är den roligaste och mest häpnadsväckande spelaren jag och säkert många fler sett i klubbens färger på flera år.

Hatem Ben Arfa var också en sån spelare i min värld, som kunde göra det där utav i princip ingenting, visst kommer jag sakna Allan. Och min övertygelse är att fler kommer göra det. Lika fantastisk i sina stunder, lika osynlig kunde han också vara, men man visste att om den gubben är på planen så fanns fortfarande chansen för att något helt magiskt kunde hända.

Ungefär samtidigt som Allan började visa upp sitt register för oss, så visste jag att den här dagen skulle komma. Jag trodde i ärlighetens namn att den skulle komma tidigare, men då av helt andra anledningar. I min värld fanns rädslan att någon större klubb skulle norpa till sig honom vid en stundande nedflyttning, men på något märkligt sätt ramlade Newcastle aldrig ur och Saint-Maximin stannade, att klubben aldrig ramlade ur kan vi tacka just Saint-Maximin för. Han blev i supportrarnas ögon en talisman, artist och var den som kunde skänka någon som helst spänning i nordöstra England under den tidigare managern/nickedockan Steve Bruce.

När Hatem skeppades iväg var jag totalt knäckt i tre veckor, lika illa är det inte den här gången, för pengarna kommer investeras i truppen och göra laget starkare. Det är ingen FCB som stoppar pengarna i egen ficka och låtsas som att det regnar.

Allans existens i Newcastle har varit delad bland supportrar, och hans många skador har gett tvivlare mera vatten på sina kvarnar tyvärr. Med den totala kraften i sina löpningar och trollkonster är det kanske inte så märkligt att Allan gick sönder lite då och då. Men visst hade det varit spännande att se hur bra han hade kunnat bli utan sina skador? Nu får han istället charma publiken i Saudiarabien och blir för det rikligt betald, som sig bör. Kanske letar jag upp en fulstream och tittar på en match med Al Ahli, det är också enda anledningen om sanningen ska fram. Men jag kommer nog alltid ha låttexten i huvudet, den sitter så starkt därinne. Tack Mick, Tack Allan!

Saint-Maximin

On the wing And he got seven men down just being him

He wearin’ Gucci so we Gucci

He got Toon army all drinkin’ D’ussé

Kommentera