Oh Coloccini…

Newcastles fd lagkapten lägger skorna på hyllan vid 39 års ålder.

Fabricio kan stoltsera med att han faktiskt är en av Kevin Keegans värvningar då han köptes från pop-laget Deportivo La Coruna 2008.

Efter hans första säsong i Newcastle så var jag i ärlighetens namn måttligt imponerad – svajande insatser och som grädde på moset en nedflyttning till läskligan. Med åren kom jag till sans med mina tankar om honom, han var en ung utländsk försvarare som under sin första säsong hade inte mindre än tre managers, vilket inte skapar trygghet direkt. Det som dessutom talade för en ändring i omdömet om honom är att han faktiskt stannade och slet för att klubben skulle återta en av dom tjugo platserna i världens kanske bästa liga, ett slit som gav honom en plats i årets lag i Championship.

Championship blev en ett årig upplevelse och från det så växte han rakt in hos många supportrar, det var som att han hade funnit sin plats i livet och var väldigt tillfreds med det, säsongen 2011/2012 belönades han med en plats i årets lag i Premier League framför en hel hord av fantastiska mittbackar. Det var också den säsongen som Coloccini lite överraskande blev lagkapten efter att Kevin Nolan lämnat för West Ham.

2013 slog nyheten ner med full kraft att Coloccini ville lämna klubben för att återvända till Argentina. Undertecknads hjärta stannade helt, Coloccini var ju lika självklar i laget som en utekväll med för tidig hemgång och skräpmat med sugrör i plast.
Det slutade med att Coloccini stannade eftersom San Lorenzo inte hade en sportslig chans att köpa mittbacken, inte heller betala den lön spelaren önskade och med fyra år kvar på sitt kontrakt så skulle det aldrig hända. Det hela slutade med att Fabricio förlängde sitt kontrakt med ett år till och med.

Det var kanske just där som det blev fel. Spelaren ville hem till Argentina och vara nära sina barn som tidigare flyttat tillbaka till hemlandet med Coloccinis hustru. Efter den här historien dippade insatserna och hans stabila defensiv något. Den femte juli 2016 kom så nyheten att spelaren och klubben kommit överens om att bryta kontraktet, bara timmar senare var han klar för San Lorenzo – en av dom klubbar även hans far Osvaldo representerade under sin karriär.

Det blev 275 matcher och 7 mål för Coloccini i den svartvita tröjan.

Kommentera