Liten genomgång av 2022

Vi är inne på dom sista dagarna av 2022, undertecknad sitter i soffan och reflekterar över året som gått för oss skator. Ingen trodde ju på den vändningen som skedde när Howe tog över ”krislaget” Newcastle.
Vi alla vet hur den sagan slutade, en stabil 11:e plats.

Därefter väntade sommaren och ett hektiskt fönster med värvning av såväl Mbappe och Neymar ihop med 200 andra namn. Nåväl, det var det alla drömde om, men samtidigt visste såväl du som läser, som jag, att det skulle bli svårt att få in attraktiva namn, även om vi under Januari fick in både Tripps och Bruno och floppen Träklubba, inte att glömma Dan Burn !

Den långa sagan med Botman vann vi ju som bekant över Milan. Vi fick även om en landslagskeeper i Pope som jag trodde skulle få hoppa in sporadiskt när Dubs skada sig etc. ( Vi vet hur det slutade).
Affischnamnet blev väl Alexander Isak utöver den permanenta övergången av Targett som vi hade på lån från Villa.

Med dessa värvningar klev mina (och många andras) förväntningar på att vi åtminstone skulle kunna nå en topp 10 placering denna säsong. Men ska man nu summera nästan halva säsongen så är det ju inget annat än en dröm, vi ligger (med en match mer spelad) på en tredje plats. Med EN enda förlust (i den 97:e minuten mot Liverpool).

Ett spel som vissa matcher gör ont i ögat när vi spelar tråkig fotboll, och andra matcher spelar vi som ett Champions League lag. Mot top six så har vi (möter ju Arsenal till veckan) spelat 2-2-1.
Tagit en pinne mot City (som vi borde vunnit efter haft en 2 målsledning), dängt ett underpresterande Spurs borta, haft en ramträff borta mot Utd som vi borde kunnat vinna.

Vi har även nått kvartsfinal i Ligacupen, är i femte (?) omgången av FA, detta betyder tätt matchande i Januari (4 matcher på 12 dagar), sedan en inställd match mot West Ham som ska placeras in.

Ger mig inte på några bedömningar av spelares prestationer, dom har ni sett själva! 🙂

Jag tänker ge mig på en gissning av vart vi slutar, och spelar vi som vi gör just nu, får in 1-2 spelare till (kan räkna Isak som en tredje som knappt spelat pga skadan) så vågar jag nog tippa oss på Europaplats, mer precis gissning än så vågar jag mig inte på utan att jinxa till det rejält!

Till detta så kommer lite mer än 40 pers befinna sig på St James i April mot Southampton, en resa som vi väntat på i 3-4 år nu!

Tills dess, match på lördag mot Leeds och sen firar vi in året som minst 3a i ligan! Och tar oss en tur till London för en såkallad sexpoängsmatch mot ligaledarna!

Väl mött, och ett riktigt GOTT NYTT ÅR till alla, medlemmar som icke medlemmar!

// Er ordförande, Johan Hellgren

Kommentera