Inför Sheffield W!

Datum: 8:e April 18.30
Tävling: The Championship
TV:  Tv3Sport /Viaplay

Newcastle åker till en relativt nära bortamatch mot Weds. Det kommer förhoppningvis göra att spelarna känner sig piggare och mer ”hemma” med klimatet. Weds är tråkiga jäklar som inte gärna släpper till det, målsnålt både fram och bak gäller för deras del.
De kommer att gå ut med taktiken att spela 0-0 hemma ikväll, Newcastle ska inte få göra mål.
Tyvärr för Weds så har vi Gayle och Ritchie framåt, tyvärr för Newcastle så har vi endast Gayle och Ritchie framåt som kan göra nytta. Gayle och Ritchie kan inte match efter match leda oss till tre poäng, det kommer ta stopp då lagen vi möter har lärt sig vilka två man ska stoppa. Får man stopp på vår superduo, så är vårt kära Newcastle rätt uddlösa.

Weds krigar om sista kvalplatsen upp till Premier League, där de har Fulham flåsande i nacken. Weds är inget lag som kommer att vika ner sig mot ligatvåan Newcastle. Weds kommer att ge 110 % i varenda situation och tills matchen blåses av. En vinst idag kan ske, men ett oavgjort resultat skulle inte förvåna mig ett dugg om det sker. Det som inte får ske idag är en förlust, det får anses som oacceptabelt. Så länge man tar med sig poäng från Sheffield så ska vi vara nöjda, helt klart.
Brighton leder just nu ligan med två poäng, och vi har 10 poäng ner till trean Huddersfield.

Även om det känns säkert uppe i toppen och att direktplatsen upp är vår, så måste man ge allt sista matcherna nu.
Vi ska inte komma tvåa, endast förlorare kommer tvåa.
Vi, Newcastle United ska komma etta, vi ska vinna Championship 2017.
Vi ska gå upp till Premier League som vinnare, inte som tvåa. Även om en vinst uteblir idag så ska vi kämpa vidare mot förstaplatsen som är vår, inte Brightons.

Dagens match är tuff, men lyckas vi ta tre poäng här så visar vi alla att förstaplatsen är vår, och inte ens ett svårspelat lag som Weds på bortaplan kan göra att vi förlorar.

Howay

Sebastian Östergren

Kommentera