Callum Wilson klar

Landslagsanfallare för 20 miljoner pund är klar för 4 år.

Efter att Dwight Gale skadade sig under försäsongen så tvingades Newcastle och Steve Bruce att accelerera i sitt sökande efter en anfallare. Valet och kanske budgeten gjorde att denna någon blev AFC Bournemouth tidigare anfallare Callum Wilson.

Wilson som i Premier League lyckats med sammanlagt 41 mål och 16 assist på 126 matcher (5 säsonger). Det låter kanske inte sådär vansinnigt skrämmande, men då får man räkna med hans första säsong i Premier League då det endast blev 13 matcher pga en efterhängsen skada. En skada som dessutom gäckade honom under dom två efterföljande säsongerna.

Callum Wilson gjorde förra säsongen 8 mål på 35 matcher i ligan i ett Bournemouth som underpresterade så pass att dom åkte ur Premier League.

Det är dock en snabb och urstark anfallare med en god balans som Steve Bruce adderar till sitt lagbygge. Och frågan kanske är om inte Newcastles sätt att spela fotboll passar Callum bättre?

Vi hoppas givetvis att Callum nu när han spelar i rätt lag ska få någon form av islossning framför mål. Hur som helst är han varmt välkommen!

Kommentera