Veckans skata – Tobbe Cardell

Hej Tobbe vad roligt att du ville ställa upp på den här intervjun, för att använda en gammal beprövad klyscha – hur känns det?

  • Det känns bra absolut, det kan bli en del oväntade svar.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

  • Jag är en gammal sliten Volvoarbetare på 41 år ifrån vårt sjukt vackra Göteborg. Två barn har jag hunnit sätta till världen men är för närvarande free agent, ett riktigt fynd om jag får säga det själv.

Varför och när blev det Newcastle United för dig? (Det borde ju komma med bröstmjölken för samtliga kan man tycka)

  • Alla mina vänner höll på mainstream lag, det var Arsenal, Man Utd och Liverpool vart jag än tittade åt. Jag kände mig inte hemma i den världen och då uppenbarades Newcastle United för mig på Tipslördag, med lirare som Pavel Srnicek, Lee Clark, Andy Cole och Robert Lee. Lite senare anslöt dom två så kom att bli mina största idoler – Darren Peacock och Philippe Albert. Jag var helt såld!

Har du sett en match på plats? I så fall, vad får man inte missa utöver själva fotbollen?

  • Ja, jag var med på en av medlemsresorna, det är en av dom sakerna man måste ha upplevt innan man grävs ner enligt mig. Strawberry är ju legendariskt, men det fanns ett ställe som jag dessvärre glömt namnet på. Det låg vägg i vägg med YOLO och det var en fantastisk stämning med goda ölsorter från mikrobryggerier. Vill man hålla sig nykter men ändå få en wow-känsla så rekommenderas Baltic Art med en magisk utsikt över hela staden. Att bara gå runt i stadskärnan och se broar som Tynebridge får en att häpna.  

Att välja en favoritspelare är svårt, så jag gör det lite lättare och frågar dig om dom tre bästa?

  • Philippe Albert, ohotad etta på den listan. Som gammal mittback måste jag nästan säga det, Darren Peacock är där också. Sist men inte minst, Joey Barton. Riktiga karaktärer!

Nu leker vi en lek – du är en saudiarabisk prins som precis köpt klubben, vilken spelare är den första du köper? Kruxet i leken, du har även en tidsmaskin och kan således ta en spelare som inte längre är aktiv. Men, du måste själv ha varit född då han var aktiv. Så vem blir det?

  • Jag måste säga Philippe Albert där också. Men jag tänker att den där tidsmaskinen, jag glömmer helt enkelt att lämna tillbaka den och petar in Jonathan Woodgate, Alan Smith och lyckas jag även klämma in Joey Barton är det bara en bonus. Premier League behöver dessa spelare!

Inte Andreas Andersson?

  • Jag hade kunnat välja honom, men jag har fortfarande lite heder kvar i mig så jag passar nog. Han var kung i blåvitt, men lätt värdelös i Newcastle.

Realistiskt nu, kommer Newcastle hinna vinna något av värde innan din tid på jorden är slut?

  • Jag lever fortfarande på hoppet, men då måste vi få in en ny ägare och en demontränare som är en taktiker av stora mått. Någon som Diego Simeone, då kanske chansen finns där.

Vad tror du om dagens lagbygge?

  • Det är nog den bästa truppen jag skådat på väldigt många år. Jag hoppas naturligtvis på en fin placering i tabellen men jag tippar oss runt en elfteplats lite blygsamt.

Tack snälla Tobbe för att du var med i ”Veckans skata” och tillsammans försöker vi göra Swedishmagpies.se bättre. Tack!

Kommentera