Veckans skata – Robin Eklind

+ Hej Robin vad roligt att du ville ställa upp på den här intervjun, för att använda en gammal beprövad klyscha – hur känns det?

  • Roligt att få va med!

+ Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

  • 34 år och bor i Kungsbacka. Jag är gift och har en son på drygt ett år. Jag arbetar som pastor i Pingstkyrkan i Kungsbacka men är föräldraledig under hösten. Mycket lekparkshäng blir det! En av mina stora passioner är Newcastle som varit mitt lag sedan jag var 10 år gammal när vi semestrade utanför Newcastle samtidigt som fotbolls-EM -96 rullade i England.

+ Varför och när blev det Newcastle United för dig? (Det borde ju komma med bröstmjölken för samtliga kan man tycka)

  • Som 10-åring söker man hjältar och idoler. För mig blev det Alan Shearer. Han hade precis gått till Newcastle som den dyraste värvningen någonsin och var verkligen i ropet och sjukligt bra. Vi var på semester utanför Newcastle sommaren -96 (Berwick upon Tweed, väldigt fint vid havet) och kollade Englands matcher i fotbolls-EM på storbild med engelsmännen. Det var sådant enormt tryck och Shearer dominerade. Jag var fast.

+ Har du sett en match på plats? I så fall, vad får man inte missa utöver själva fotbollen?

  • Har varit över alldeles för få gånger. Första gången i början av 2000-talet hemma mot Coventry, något år senare borta mot Arsenal på Highbury och senast 2016 hemma mot Palace. Utöver det uppenbara som The Strawberry och Tyne Bridge så tyckte jag bilvägen mellan Edinburgh och Newcastle var fantastiskt vacker. Hela området runt Tyne-floden inne i stan är väldigt mysigt med många fina caféer och restauranger.

+ Att välja en favoritspelare är svårt, så jag gör det lite lättare och frågar dig om dom tre bästa?

  • Alan Shearer är ju ohotad etta. Vi kommer nog aldrig få en sådan spelare igen. Magi! Yohan Cabaye är en personlig favorit. Blicken, passningsfoten och frisparkarna. Han var enormt bra säsongen 11/12 och sista tiden innan han stack till PSG. På 3:e plats får det bli Jonas Gutierrez. Hjärta och finess i en perfekt kombination och ruskigt bra i sina bästa stunder. Tråkigt att han blev så illa behandlad av klubben på slutet.

+ Nu leker vi en lek – du är en saudiarabisk prins som precis köpt klubben, vilken spelare är den första du köper? Kruxet i leken, du har även en tidsmaskin och kan således ta en spelare som inte längre är aktiv. Men, du måste själv ha varit född då han var aktiv. Så vem blir det?

  • Haha, kul lek! Att säga Shearer känns lite för enkelt och uppenbart… så det får bli Ronaldo (den riktiga Ronaldo som Zlatan säger). När han var som bäst var han… ja, bäst. Tänk dig Shelveys svepande långbollar på maxlöpande Ronaldo.

+ Realistiskt nu, kommer Newcastle hinna vinna något av värde innan din tid på jorden är slut?

  • I grunden är jag en obotlig optimist, tror nästan att man måste vara det för att orka som Newcastle-supporter. Nån gång måste ju en Takeover bli av och då kan allt hända tänker jag. Förhoppningsvis har jag ju ett 50-tal år kvar och nog borde vi åtminstone kunna vinna en FA-cup på den tiden!

+ Vad tror du om dagens lagbygge?

  • Jag gillar verkligen värvningarna vi gjort i sommar och tycker vi har kapacitet att vara ett stabilt mittenlag som utmanar om topp-8. Däremot tycker jag ofta vi saknar en tydlig spelidé, vad är egentligen tanken att vi ska vara för typ av lag? Jag ser nästan varje match men vet inte svaret. Ofta är vi 11 isolerade individer utan en gemensam tanke med förhoppningen om att någon ska göra något oväntat, finta bort sin gubbe och på något sätt vaska fram en målchans. Detta behöver förändras.

+ Tack snälla Robin för att du var med i ”Veckans skata” och tillsammans försöker vi göra swedishmagpies.se bättre. Tack!

Kommentera