Veckans skata: Peter Engman

Hej Peter vad roligt att du ville ställa upp på den här intervjun, för att använda en gammal beprövad klyscha – hur känns det?

  • Bra tack. Det här ska bli kul!

Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

  • Jag är 37 år gammal och född i Kalmar, älskar fotboll och är just nu fotbollstränare för ett lag i division 5, Läckeby GoIF. Familjen består av sambo och 2 bonusbarn och jag jobbar inom äldrevården. Förutom Newcastle United så följer jag Kalmar FF stenhårt, så med dom två lagen i hjärtat så kan det ibland kännas riktigt tufft.

Varför och när blev det Newcastle United för dig? (Det borde ju komma med bröstmjölken för samtliga kan man tycka)

  • 13 år gammal var jag när Alan Shearer skrev på för Newcastle. Innan det hade jag inget direkt favoritlag utan då följde man en spelare helt enkelt. Jag fastnade väldigt snabbt för honom, det blev som en förälskelse. Ganska snart inkluderades Newcastle i den kärleken och så var jag fast.

Har du sett en match på plats? I så fall, vad får man inte missa utöver själva fotbollen?

  • Jag var faktiskt över och såg hemmamatchen mot Huddersfield, 2-0 vinst säsongen 18/19. Man får inte missa ”The Strawberry” eller ”NINE” men det är nog ingen risk att man gör det. Jag gick faktiskt ut helt solo kvällen innan vi skulle fara hem och hamnade på ”Trillians Rock Bar” och den vill jag verkligen rekommendera. Nästa resa över siktar jag på att besöka träningsanläggningen, Angel of the North och se en match med Gateshead.

Att välja en favoritspelare är svårt, så jag gör det lite lättare och frågar dig om dom tre bästa?

  • Någonsin? Shearer, han måste vara med. Coloccini likaså då jag själv var mittback under mina aktiva dagar. Sen väljer jag i hård konkurrens Solano som stod för många ass till Shearer.

Nu leker vi en lek – du är en saudiarabisk prins som precis köpt klubben, vilken spelare är den första du köper? Kruxet i leken, du har även en tidsmaskin och kan således ta en spelare som inte längre är aktiv. Men, du måste själv ha varit född då han var aktiv. Så vem blir det?

  • Shearer, no brainer faktiskt. Fast kanske Henke Larsson också. Jag har ju råd eller hur? Och Leonel Messi också, eftersom jag är en saudiarabisk prins, och så får jag inte glömma Jonas Gutierrez. Det var en favorit!

Realistiskt nu, kommer Newcastle hinna vinna något av värde innan din tid på jorden är slut?

  • Ja, det är jag övertygad om… Speciellt om vi någon gång får en ny ägare som kan ta klubben framåt. Jag tror att vi tar en Ligacup-seger men hoppas självklart på FA-cupen. Ligan är vi tyvärr för långt ifrån, både ekonomiskt och manskapet som ska göra det. Det är enbart om vi får en oljeshejk så vi kan tävla där med dom sjuka pengar som det är i fotbollen nu för tiden.

Vad tror du om dagens lagbygge?

  • Jag tycker faktiskt inte laget ser så illa ut, när alla är friska. Men Steve Bruce kanske inte är den taktiskt mest lämpande managern att coacha, däremot har han hjärtat på rätt ställe vilket är mer än vad många andra tidigare managers har haft. Tänk Rafa Benitez med den här truppen, det hade varit intressant! Eller varför inte Kjetil Knutsen och Jonas Kolstad i Bodö/Glimt, du vet dom har 65 gjorda mål på 18 matcher – respekt. Men ett mer seriöst och verklighetstroget namn som jag kommer att tänka på är Eddie Howe.

Tack snälla Peter för att du var med i ”Veckans skata” och tillsammans försöker vi göra swedishmagpies.se bättre. Tack!

Kommentera