Veckans skata: Patrik Lindberg

Hej Patrik vad roligt att du ville ställa upp på den här intervjun, för att använda en gammal beprövad klyscha – hur känns det?

  • Ja du, det känns väl bra.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

  • Jag är en kille som är född det magiska årtalet -79. Bor i en liten ort i norra Östergötland som heter Finspång. Har en son på 12 år som bor i stort sett hos mig på heltid. Jobbar som industrimålare i Linköping och min stora hobby förutom Newcastle är pistolskytte. Så det blir en del farande då jag skjuter i Motala.

Varför och när blev det Newcastle United för dig? (Det borde ju komma med bröstmjölken för samtliga kan man tycka)

  • Jag var runt 11 år. Min bror hade en hel hög med Buster tidningar. I mitten fanns oftast en liten plansch med lag. Och jag ville också hålla på ett lag. Men ville inte hålla på Liverpool som alla andra i klassen. Så jag satte mig och tog ur alla planscher. La i en hög. Blunda och drog en. Ena sidan var Fulham har jag för mig. Och andra sidan NUFC. Och dom hade snyggast tröjor. Viola. Mycket svårare var det inte.

Har du sett en match på plats? I så fall, vad får man inte missa utöver själva fotbollen?

  • Jag har tyvärr inte sett en match i Newcastle. Var dock i Oslo och kollade på Vålerenga – Newcastle 2004. Var min första match att se dem. Sen har jag en bror som är med i styrelsen för Swede Wolves. Så har fått följa med dom och sett några bortamatcher i Wolverhampton. Har dock blivit gott omhändertagen och fått följa med på dom allra heligaste pubarna. Så svårt att säga vad man inte ska missa utanför fotbollen i Newcastle. Men det jag skulle vilja se är ju att åka upp till den stora statyn.

Att välja en favoritspelare är svårt, så jag gör det lite lättare och frågar dig om dom tre bästa?

  • Oj…… så många. Men Shearer är ju given. Hatem Ben Arfa tyckte jag om. Han var något nytt. Gjorde fotbollen rolig. Sen måste jag nog säga Yohan Cabaye. Magiska fötter.

Nu leker vi en lek – du är en saudiarabisk prins som precis köpt klubben, vilken spelare är den första du köper? Kruxet i leken, du har även en tidsmaskin och kan således ta en spelare som inte längre är aktiv. Men, du måste själv ha varit född då han var aktiv. Så vem blir det?

  • Shearer… Eller jag får köpa vem jag vill!? Roberto Carlos i så fall, vi behöver en bra vänsterback. Han står för 10 frisparksmål per säsong dessutom.

Realistiskt nu, kommer Newcastle hinna vinna något av värde innan din tid på jorden är slut?

  • Om vi får nya ägare, ja. Det tror jag. Hoppet är det sista som överger en. Då räknar jag in FA-cupen, Ligacupen, Champions League, Europa League och ligan.

Vad tror du om dagens lagbygge?

  • Det är bättre än förra säsongen, tror vi kommer hamna någonstans runt 10-14 plats utan att behöva vara med i bottenstriden som tidigare år. Bara dom börjar jobba ihop sig som en enhet.

Tack snälla Patrik för att du var med i ”Veckans skata” och tillsammans försöker vi göra swedishmagpies.se bättre. Tack!

Kommentera