Veckans skata – Nicolas Wes My

Hej Nicolas vad roligt att du ville ställa upp på den här intervjun, för att använda en gammal beprövad klyscha – hur känns det?

  • Jo det känns bra med livet som helhet, men det är klart att med svartvita ögon hade jag hoppats på mer med tanke på det spelarmaterialet som vi har. Newcastle 2020 drar ner betyget en aning, men det finns utrymme för förbättring.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

  • Jag är en ”go gubbe” från Majorna i Göteborg, och jag har hunnit bli 35 år gammal. Är tvåbarnspappa och andas utöver engelsk fotboll även ÖIS. Jag gillar att konsumera sport i största allmänhet och fotboll/Newcastle i synnerhet. Till vardags arbetar jag med logistik nere i hamnen på ett av världens största containerrederi.

Varför och när blev det Newcastle United för dig? (Det borde ju komma med bröstmjölken för samtliga kan man tycka)

  • Det var efter succésäsongen 95/96 som jag fick möjligheten att åka på en klassresa. På den goa tiden kunde man åka färja från Göteborg till Newcastle, något av en partybåt och jag och några till från klassen gick och såg en match. Det blev kärlek vid första ögonkastet med arenan, publiken och spelet.

Har du sett en match på plats? I så fall, vad får man inte missa utöver själva fotbollen?

  • Utöver min klassresa så har det blivit ytterligare två besök, senaste var nog det bästa ihop med Swedish Magpies 2018. Tre år tidigare hade jag min 30 årsdag och frugan hade löst front row biljetter, det var mäktigt! Utöver själva fotbollen tycker jag att restauranger och publivet håller en hög klass, det finns även ett par guldkorn till supportershoper som jag gillar. Sen när man väl är i området måste man åka upp till Edinburgh som måste vara något av Europas vassaste huvudstad. Edinburgh har allt och lite till.

Att välja en favoritspelare är svårt, så jag gör det lite lättare och frågar dig om dom tre bästa?

  • Bara tre!? Det är en utmaning, men det får bli Alan Shearer givetvis. Demba Ba och Fabricio Coloccini. Allan Saint-Maximin är snubblande nära att kvalificera sig in på den listan redan nu, jag älskar varje sekund han har bollen.

Nu leker vi en lek – du är en saudiarabisk prins som precis köpt klubben, vilken spelare är den första du köper? Kruxet i leken, du har även en tidsmaskin och kan således ta en spelare som inte längre är aktiv. Men, du måste själv ha varit född då han var aktiv. Så vem blir det?

  • Det här är ju en möjlighet att faktiskt ta en aktiv spelare, men kanske rent av göra honom yngre. Zlatan Ibrahimovic, enkelt. Jag tänker när han var runt 29 och sin fullständiga prime. Han inte bara är en fantastisk fotbollsspelare, han hade lockat väldigt bra spelare som velat spela med honom. Dessutom hela PR grejen med Zlatan hade gjort att Newcastle vuxit i en fantastisk fart. Henrik Larsson hade ju också varit roligt att se i Newcastle när han var som bäst, men Zlatan är Zlatan.

Inte Andreas Andersson?

  • Han är ju den bäste svensk vi haft i svartvit, och en go gubbe trots att han är en gammal blåvitare. Han kommer som mitt 200e val i tidsmaskinen, det får han vara nöjd med.

Realistiskt nu, kommer Newcastle hinna vinna något av värde innan din tid på jorden är slut?

  • Ja det tror jag. Hoppet är det sista som lämnar en! Jag tänker att klubben förhoppningsvis är såld inom 1–2 år till en person med ambition. Ge den personen 5 år och vi har vunnit en titel, men vi behöver nytänkande, mer pengar och framförallt en ny manager.

Vad tror du om dagens lagbygge?

  • Det är ett klart godkänt spelarmaterial vi har som borde hamna på en topp 10 placering, med rätt tränare. Vi saknar fortfarande en riktig striker, även om Callum Wilson gör mycket på lite. Backlinjen ser jag som vår svagaste länk. Hade velat ha två nya mittbackar och en ny högerback då detta inte håller i långa loppet. Jag skulle önska mer anfallsfotboll, lite mer fart framåt. Sen är det inte hela världen om vi släpper in ett då och då. Spetsen i laget finns, men jag ser inte spelidén som man får anta att Steve Bruce har. Frågan är om han ens har en plan för hur laget ska anfalla och göra mål, det känns som att den biten har han missat.

Tack snälla Nicolas för att du var med i ”Veckans skata” och tillsammans försöker vi göra Swedishmagpies.se bättre. Tack!

Kommentera