Veckans skata – Kristopher Persson

Mannen med grönast fingrar i Värmland, och då pratar vi inte om Ernst. Årets sista intervju! Här är han, veckans skata – Kristopher Persson!

Hej Kristopher vad roligt att du ville ställa upp på den här intervjun, för att använda en gammal beprövad klyscha – hur känns det?

  • Grymt bra! Äntligen dags för Sveriges riktiga framsida Värmland (med en touch av Småland) att träda fram.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

  • Är en 37 årig smålänning bosatt i Karlstad sen 15 år tillbaka. 5 barn varannan vecka och arbetar som butikschef när jag inte sitter framför tv-apparaten och skriker fram våra svartvita lirare. Med 5 barn finns det inte plats med så många fler fritidsintressen, men det gör inget!

Varför och när blev det Newcastle United för dig? (Det borde ju komma med bröstmjölken för samtliga kan man tycka)

  • Runt 1994 började misären tillika glädjen att följa denna underbara klubb. Farsan höll på Man Utd och när vi kom upp under Keegan eran och började tampas mot dom så var valet enkelt. När sedan Gud himself köptes hem från Blackburn eskalerade kärleken ytterligare.

Har du sett en match på plats? I så fall, vad får man inte missa utöver själva fotbollen?

  • Förra året fick jag så äntligen tummen ur och åkte över, det passade ganska bra då också i tiden med tanke på att ungarna blivit så pass stora. Jag var med på den eminenta medlemsresan när vi tvålade dit Huddersfield. En sån känsla att kliva in på helig mark och med det bästa gänget att göra det också, jag inväntar nästa tillfälle att få göra om detta med Swedishmagpies.se. Det var ett sånt gött gäng att hänga med, vi var väl runt 50 personer och det fanns alltid någon likasinnad att prata med. Utöver den fantastiska stämningen som säkert bidrog till att hela Newcastle var fullständigt magiskt i mina ögon så måste man göra stan när man är över. ”Nine-bar” och ”FYEO” är med på den listan!

Att välja en favoritspelare är svårt, så jag gör det lite lättare och frågar dig om dom tre bästa?

  • Alan Shearer, lätt. Äldsta pojken är döpt efter honom. Sen var jag otroligt svag för Yohan Cabaye, alltså vilken lirare. Sen med tanke på att jag är uppväxt med CM/FM så måste det ju bli Shola Ameobi. Karaktärer allihop.

Nu leker vi en lek – du är en saudiarabisk prins som precis köpt klubben, vilken spelare är den första du köper? Kruxet i leken, du har även en tidsmaskin och kan således ta en spelare som inte längre är aktiv. Men, du måste själv ha varit född då han var aktiv. Så vem blir det?

  • Alltså Alan Shearer hade varit för uppenbart svar ifrån min sida, även om han verkligen fanns med i min inre diskussion angående vem jag skulle välja. Jag väljer istället en spelare som det inte gick att slita ögonen ifrån när han var aktiv. Zinedine Zidane, vilket ändå känns fint att äntligen få honom till rätt klubb. Det var ju lite prat om att han skulle vara på ingång men han hamnade till slut i Juventus. Men med Zidane i Newcastle redan då, vilken makalös klubb vi hade varit idag tack vare honom.

Så inte Andreas Andersson?

  • Njae… Men han tar 4e platsen på min önskelista. Ändå rimligt!

Realistiskt nu, kommer Newcastle hinna vinna något av värde innan din tid på jorden är slut?

  • Jo men det tror jag faktiskt! Jag har ju dock varit väldigt naiv vid varje rykte om ägarbyte så jag är en evig optimist. Men klart att vi någon gång slipper Mike Ashley och att man kan se fram emot en vinst i FA cupen kanske? Det vore trevligt.

Vad tror du om dagens lagbygge?

  • Ja, vad ska man säga om ledarstaben? Jag är fantast av Steve Bruce, så mycket kan jag säga. Han ärver en trupp, har fått in några spelare som är helt okej, men när han ska försöka pussla ihop det själv så blir det pannkaka, och det är ett ganska vanligt scenario sett till hans karriär. Jag tycker inte han är tillräckligt kompetent helt enkelt. Truppen i sig håller för en mittenplacering, och jag har inte gett upp hoppet om Joelinton – tror fortfarande han kan vara nyttig för oss, men inte som en nummer 9. Det jag saknar är en mittfältare som vågar ha bollen vid fötterna, kanske rent av en Christian Eriksen-typ. Om ändå Sean Longstaff hade utvecklats mer i positiv bemärkelse.

Tack snälla Kristopher för att du var med i ”Veckans skata” och tillsammans försöker vi göra swedishmagpies.se bättre. Tack!

Kommentera