Veckans skata – Jonas Nilsson

Hej Jonas vad roligt att du ville ställa upp på den här intervjun, för att använda en gammal beprövad klyscha – hur känns det?

  • Bra tack, nu kör vi.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

  • 41 år gammal och bor i härliga Masthugget i Göteborg, arbetar till vardags som lastbilschaufför, men även extra som säljare på Pågen. Jag har en son som är tonåring och just nu är jag dessvärre sjukskriven för en trasig menisk. 

Varför och när blev det Newcastle United för dig? (Det borde ju komma med bröstmjölken för samtliga kan man tycka)

  • Det känns som att många i gruppen har samma historia, men den tåls att återberätta. Alan Shearer köptes från Blackburn och jag var inte speciellt sugen på att hålla på samma lag som precis varenda kotte gjorde, Newcastle kändes direkt som mitt lag, och vilket lag! Dom spelade så fantastiskt rolig fotboll. Saken blev ju inte sämre av att jag fick skaka hand och få min tröja signad av Shearer själv under sitt besök på Gothia Cup.

Har du sett en match på plats? I så fall, vad får man inte missa utöver själva fotbollen?

  • Ja, jag har ju varit över tillsammans med ett gäng andra likasinnade här inne på Swedish Magpies vid tre tillfällen. Första besöket var när Leeds gästade St James’ då vi var nere i Championship. Magisk känsla att äntra arenan, dessa resor är för övrigt bland det roligaste jag gjort och jag hoppas att vi snart kan åka över igen. Jag har upplevt Madridderbyt men inget slår egentligen St James’ Park, det är en sån härlig känsla. Episka Strawberry får man bara inte missa! Men ett besök på Mariners Park där South Sheilds rekommenderas, det är en grym stämning i lägre divisionsfotboll. Jag skulle vilja lyfta fram hela staden som en fantastisk plats, lite som Göteborg.  

Att välja en favoritspelare är svårt, så jag gör det lite lättare och frågar dig om dom tre bästa?

  • Alan Shearer är ohotad etta på den listan. Sen slår jag till med Shay Given som var en klassmålvakt och Laurent Robert, bollsmekaren!

Nu leker vi en lek – du är en saudiarabisk prins som precis köpt klubben, vilken spelare är den första du köper? Kruxet i leken, du har även en tidsmaskin och kan således ta en spelare som inte längre är aktiv. Men, du måste själv ha varit född då han var aktiv. Så vem blir det?

  • Jag börjar nog med Alessandro Nesta för att styra upp därbak. Jag kommer även se till att den där tidsmaskinen stannar i min ägo och plocka in Laurent Robert, Tino Asprilla, Davor Suker och självklart Alan Shearer, jag tänker ett tremannaanfall där dom lätt kommer stå för fem mål varje match.

Inte Andreas Andersson?

  • Haha, den spjuvern! När han hade sålts till AIK från Newcastle så var jag på samma kräftskiva som honom. Alla killar på festen fick lova dyrt och heligt att inte prata med honom, vi fick dessutom inte sitta speciellt nära Haninges hemvändande son. Endast eleganter damer dög, men oavsett det så hade han nog inte tagit Nestas plats som nummer ett.

Realistiskt nu, kommer Newcastle hinna vinna något av värde innan din tid på jorden är slut?

  • Vi har ju något som inte mina kära vänner till Liverpool supportrar saknar, Championship ligatitel! Jag tror tyvärr att vi ligger alldeles för långt efter och att inte ens ett ägarbyte skulle göra oss till titelutmanare. Kanske att vi lyckas vinna någon av cuperna med lite tur, men det som verkligen behövs då är en manager eller en assisterande som är ett taktiskt geni. Skulle ett ägarbyte hända så vågar inte jag hoppas på mer än en Europaplats.  

Vad tror du om dagens lagbygge?

  • Dagens lag är för första gången på länge ruskigt intressant! Det finns en del spelare som kan växa och bli ännu bättre. Dessutom har viktig Premier League erfarenhet kommit in i föreningen. Vi lever mycket på vad enskilda spelare gör eller fem sekunder av briljant moment. Jag ser inte tryggheten genom en hel match, ingen plan för vad vi skall göra utan det bara händer! Gör Newcastle en riktigt bra match så kan man ge sig sjutton på att nästa match blir en brutal besvikelse. Steve Bruce kanske inte rätt person att leda laget, men han verkar vara omtyckt och det finns en harmoni i laget. Men det måste in en manager med en matchplan, en som kan utveckla spelarna. Behåll gärna Bruce i en annan roll nära laget men inte som manager. Vem det skulle vara som tar hans roll vet jag inte, men det finns väldigt många tyska och franska tränare som kan utveckla sina spelare.

Tack snälla Jonas för att du var med i ”Veckans skata” och tillsammans försöker vi göra Swedishmagpies.se bättre. Tack!

Kommentera