Noa Bachner


[masterslider id=”7″]

Inför varje dag kommer vi nu intervjua olika medlemmar eller andra sköna profiler som hejar på Newcastle. Nästa ut är Noa Bachner.

Premiär på söndag 13.30. Har du hunnit bli nervös?
– Sådär faktiskt. Just nu bär jag på ett lite underligt självförtroende. Dels för att det är Tottenham som vi ju alltid slår. Dels för att jag tror att vi kommer göra en ganska bra säsong.

Hur laddar du upp på söndag?
– Genom att titta på hela matchen från 2007/08 när vi vann med 4-1 på White Hart Lane och spelade som Brasilien trots Barton, Geremi och Butt på mitten.

Hur tycker du att försäsongen har sett ut hittills?
– Bättre och bättre. Vi har en grundtrygghet och en organisation som saknats i många år, förmodligen för att vi har den bästa tränaren Newcastle haft i sin ägo på 15 säsonger. Vi ser fortsatt väldigt strukturerade ut, vi kommer inte att spela expansivt eller underhållande, men vi kommer att komma till varje match med en plan och har nu vid sidan av Gayle och Ritche en spelare som kan göra skillnad i Murphy. Gillar synen av Shelvey hittills, gillar Haydens stora steg framåt, och underskatta inte Ciaran Clarks utvecklingskurva under Rafa. Vi är lite bättre än vad vissa ger uttryck för.

Hur tycker du att Newcastle har agerat hittills på transfermarknaden?
– Efter omständigheterna (Ashley och Charnley) bra. Vi har stärkt upp på de områden där vi behövde. Colback är för dålig, där är Merino i stället nu. Vi behövde mer direkta hot från kanterna, där är Atsu och Murphy. Vi behövde alternativ till skakige Lascelles och en ny backup bakom Yedlin, där är Lejeune och Manquillo. Uppenbara brister finns såklart vid 9:an och 10:an, men något bör väl kunna ramla in mot slutet. Otroligt att vi inte har bytt upp oss från Paul Dummett också. Men det är vad det är.

Om du skulle vara Rafa, hur skulle premiärelvan se ut?
– Förutsatt att alla är friska: Rob Elliot – DeAndre Yedlin, Ciaran Clark, Florian Lejeune, Paul Dummett – Jonjo Shelvey, Isaac Hayden – Jacob Murphy, Ayoze Perez, Matt Ritchie – Dwight Gayle. Jag tror att Merino behöver mer tid, men skulle nog ge Murphy chansen direkt.

Om du fick ta in en realistisk drömvärvning, vem hade det varit denna säsong?
– Jag säger Lucas Vazquez, inte för att det är lika realistiskt som drömlikt, men Rafa har kontakter i Real Madrid, vi är i akut behov av en spelare som honom för att bli farligare framåt.

Har du något spännande projekt på gång inför denna säsong, eller kan vi få hoppas på att läsa lite mer om Newcastle denna säsong?
– Skulle inte vilja recensera mina texter som ”spännande” själv, men det kommer att bli mycket fokus på allsvenskan och Premier League fram till november, för att sedan nästan uteslutande bli Premier League fram till april. I och med att intresset är större för Newcastle nu än när vi låg i Championship kanske det finns större möjligheter att skriva mer. Hoppas bara det blir konstruktiva och positiva vinklar, och inte domedagsinriktning…

Vågar du dig på ett tips inför Spurs?
– Hmm. Jag säger ändå 1-1. Vi gör ett tidigt 1-0, men möter i mitt tycke landets bästa lag, som tvingar till sig en kvittering. Shelvey gör vårt mål.