Linus Skoglund


[masterslider id=”7″]

2 dagar kvar till match och då bränner vi av en intervju med den duktiga skrivtalangen och redaktör för Newcastle på Svenskafans Linus Skoglund

Tjena Linus, hur står det till?
– Tjena Ludde! Det kunde inte vara mycket bättre, de europeiska ligorna drar igång och själv kom jag till Spanien för några veckors semester.

Låter ju väldigt trevlig! Hoppas du får scoutat några spelare åt Ashley( tips leta efter arbetslösa spanjorer som gärna dricker öl, hur de är på fotboll är inte så viktigt). Men nog om det! Vilken fantastisk trevlig tidning vi fick till är du nöjd med dina egna inslag i tidningen? 
– Det blev ju trots allt hyggligt till slut, jag har personligen aldrig skrivit just en tidning förut. Sen måste jag hylla Joakim Sparv som trots få bilder och lite material till själva designen förvandlade vatten till vin. Utseendet är i toppklass!

Hur kommer du ladda upp inför matchen på söndag?  
– Blir nog att lyssna på poddcasten True Faith på stranden, följt av att läsa båda lagens införrapporten på svenskafans, sen lär det bli att bege mig till någon pub med andra medelålders geordies

Har du kommit in några nerver ännu hos dig? 
– Faktiskt inte. Kanske beror det på att jag inte förväntar mig någon poäng på söndag. Är däremot riktigt taggad och tycker de ska bli riktigt kul. Det är ju bara vid den här tiden på säsongen man tycker det, innan något har förstörts.

Vad tycker du om försäsongen som vart hittils? 
– Satt igår och plöjde igenom 3 försäsongsmatcher, så nu har jag sett allt och jag tycker det är påtagligt att Rafa velat träna på olika saker o olika matcher. Föredrar som mot Wolfsburg när Newcastle pressar högt i sin 4-2-3-1 formation. Sen så noterar jag en enorm skillnad när det är Diame,De Jong och Colback med flera spelar gentemot Hayden, Shelvey och Perez till exempel. Framförallt i spelet utan boll. Lejune har sett väldigt fin ut och kommer gå rakt in i startelvan även Aarons och Shelvey har sett väldigt lovande och bra ut.

Vilka spelare vill du se komma in? 
– Det som Newcastle är i akut behov av är en tia och en anfallare. Sen ser jag gärna att Rafa får sin erfarna målvakt och en potent vänsterback. Ville initialt se Gylfi Sigurdsson till oss men när Swansea kräver £50m så är det bara att sluta hoppas. Svårt och säga en direkt 10a där har Rafa bättre nätverk än jag.

Din Premiärelva? 
Darlow
Manquilo Lejune Clark Dummett
Hayden Shelvey
Ritchie  De Jong  Atsu
Gayle (Mitro om Gayle är borta)

Tips på hur matchen slutar? 
– På något märkligt sätt brukar Newcastle vinna över Tottenham så jag gissar på 3-2 för sakens skull.

Om du skulle få gnida lite på Swedish Magpies ande vad skulle du önska dig mest av allt nu då? 
– Mitrovic avgör FA cup finalen.

Vi tackar Linus Skoglund för en trevlig intervju

//Ludwig