Inför Norwich vs Newcastle

Carrow Road – Lördag kl 16.00.

Dags för resa till Carrow Road, senaste besöket för The Magpies var 14:e februari 2017 i en Championship-match som slutade 2-2. Lagen som möts idag har båda förluster i ryggen, Newcastle som i stort gjorde en helt OK match mot Arsenal även fast spelarna och framförallt försvaret stundvis såg väldigt förvirrat ut. Kort innan Arsenals 1-0 mål rådde förvirring över vilka som skulle spela vart, när både Jetro Willems och Matt Ritchie spelade vänster wing-back. Förhoppningsvis så har Steve Bruce lärt sig en läxa av detta och är tydligare i kommunikationen med spelarna.

Norwich kommer från en tung 4-1 förlust på Anfield senast, där man faktiskt inte spelade så dåligt som resultatet kan ge sken av. Tydligt är att The Canaries inte kommer byta spelsätt beroende på vilket lag man möter, utan man går ut och kör sitt eget spel. Teemu Pukki stod för hela 29 mål på 43 matcher i The Championship ifjol, och lyckades få med sig ett mål mot Liverpool senast, en spelare som kapten Lascelles och övriga i backlinjen måste hålla full koll på om man ska kunna åka hem med tre poäng.

I Newcastle saknas Florian Lejeune, DeAndre Yedlin, Dwight Gayle, Andy Carroll, Jack Colback, Christian Atsu samt Jonjo Shelvey och Allan Saint-Maximin som är tveksamma till spel.

I Norwich saknas Christoph Zimmerman, Timm Klose, Josip Drmic och Onel Hernandez som drog på sig en knäskada när han ramlade i en trappa på väg upp till sin lägenhet och förväntas vara borta i flera månader.

I den förväntade startelvan hittar vi i motståndarlaget två bekantingar i Tim Krul (2006-2017) och Grant Hanley ( 2016-2017).

Howay the Lads!

Kommentera