Emelie Selldén


[masterslider id=”7″]

Inför varje dag kommer vi nu intervjua olika medlemmar eller andra sköna profiler som hejar på Newcastle. Här kommer en intervju med en av våra tjejmedlemmar Emelie Selldén.

Hej Emelie hur står det till?
– Hej! Jo det är bra med mig. Redo för jobbet efter en lång semester, även om den gick väldigt fort.

Du var en av några få tjejer på medlemsresan hur vart det att åka med ett gäng grabbar i våras?
– Det var en väldigt rolig resa! Vi var alla som ett stort gäng och jag kände endast av killdominansen i allt fotbollsprat. Även om jag var av motsatt kön så kändes jag som en i gänget.

Du nämnde ju bland annat för mig på resan att du förstår mycket enklare nu varför din sambo var tvungen att se varenda match. Nu när du fått uppleva det live har din syn eller supporterskap förändrats något ?
– Nu har det varit fotbollsuppehåll ett tag, vi får se hur det blir när säsongen är igång igen. Men tror att mitt supporterskap har ändrats lite. Jag följde själv avslutningen av förra säsongen mer än jag gjorde innan resan. Tyvärr gick matchen live mycket snabbare än matcherna gör när vi sitter hemma i soffan.

Newcastle som stad är ju inte bara fotboll, hur upplevde du staden i övrigt? Några tips på vad man kan gå och göra förutom fotbollen?
– Jag tycker att det var en jätte mysig stad som jag gärna besöker igen och utforskar mer! Vi gick ner mot kanalen och tittade på broarna, det kan jag verkligen rekommendera. Vi besökte även en trevlig bar i ett högt kulturhus (Baltic- centre of contemporary art) och såg långt över floden. Dit kommer jag även gå under nästa besök.

Har du någon favoritspelare i dagens Newcastle?
– Jag har inte jätte bra koll på spelarna, men jag har länge tyckt om Krull, men verkar som han är påväg bort efter sina utlåningar. Men annars är väl Mitrovic en bra spelar, om han inte får massa kort och utvisas.

Hur ofta följer du Swedish Magpies forumet på Facebook sen du joina oss?
– Oj, jag kollar väl inläggen som kommer, så är lite sporadiskt. Jag har missat flera livesändningarna då jag tyvärr glömmer bort när de är.

Du jobbar ju i vanliga fall som lärare, har du krävt att få undervisa om Newcastle 1h i veckan?
– Nej, det har jag inte gjort än. Ska undervisa i SO under kommande läsår och då kanske jag lägger in lite extra kunskap om Newcastle och deras fotbollslag. Eleverna fick självklart se mina bilder och filmer från resan och var imponerade av mina naglar innan resa. Kepsen som jag köpte bär jag med stolthet när jag är rastvakt.

På söndag 14:30 är det match, hur laddar du och Marcus din sambo upp?
– Vi ska riva hustaket i helgen så om det inte är klart så blir det en paus vid 14.30. Sen får jag väl köpa några goda Newcastle öl till matchen.

Hur tror du att det går för Newcastle denna säsong och på söndag mot Spurs?
– Oj, ingen aning, men jag är en positiv person så säger vinst med 2-1!

Slutligen om man som tjej tvekar att följa med på medlemsresan i år vad har du för tips eller råd? 
– Tveka inte, följ med!! Jag såg fram emot resan sen vi bokade den i november och nu längtar jag till nästa resa. Även mina föräldrar, som inte är så fotbollsintresserade, blev sugna på nästa resa när de fick höra om vår resa. Samt är vi fler tjejer kan vi ju dissa killarna en stund och göra staden osäker på egen hand!

Vi tackar dig för en trevlig intervju och att du är medlem i Swedish Magpies.