Sammanställning säsongen 2019/20

Säsongssummeringen 2019/2020
Newcastle har nyligen avslutat den längsta premier League säsongen genom tiderna och vi kan konstatera att det blir även spel i det Engelska fin rummet även nästa säsong. Men säsongen 20/19 för Newcastles del har som vanligt varit en berg och dalbana från start till mål. Laget började i uppförsbacke med att konstatera att publikfavoriten Rafa Benitez lämnade oss med anledningen att klubben inte hade tillräckliga ambitioner. Och nu i slutet av säsongen kraschar berg och dalbanan totalt efter månader av förhoppningar av en ny ägare och ambitioner.

Värvningar in:
Joelinton – Hoffenheim £40m
Allan Saint-Maximin – OGC Nice £20m
Emil Krafth – Amiens £5m
Andy Caroll – Free transfer
Jetro Willems – Eintracht Frankfurt Lån
Nabil Bentaleb – Schalke 04 Lån
Valention Lazaro – Inter Lån
Danny Rose – Tottenham

LånFörsäljningar/lån ut:
KI – Släppt utan ny klubb
Jack Colback – Släppt utan ny klubb
Rob Elliot – Släppt utan ny klubb
Jamie Sterry – Släppt utan ny klubb
Freddie Woodman – Swansea Lån
Jacob Murphy – Sheffield Wednesday Lån
Rolando Aarons – Wycombe Wanderes Lån
Achraf Lazaar – Cosenza Lån


Intressant att konstatera att Newcastle gör tvärtemot denna säsong mot vad vi brukar göra. Vi handlar för mer än vad vi säljer, Vi säljer faktiskt inte en ENDAspelare denna säsong som vi får betalt för. Det är anmärkningsvärt för att vara Newcastle. Vi köper in två spelare denna säsong som slår vårat tidigare rekord (Michael Owen 15£m) som också kom som en chock när vi köpte in Maxim och Joelinton.
Vi blir äntligen av med Jack Colback som inte har spelat tävlingsmatch sen ja? Typ två år? Thanks for your service Jackie.

Statistik för säsongen
Individuellt:
”skyttekung” – Jonjo Shelvey 6 mål (alla lag som åkte ut hade bättre skyttekungar en oss)
Flest assist – Andy Caroll & Maximin 4st
Flest passningar – Federico Fernandez 1110st
Flest skott på mål – Miguel Armirón 56stLaget:
Antal mål: 38 st
Målsnitt: 1,0 per match
Straffmål : 0st
Ramträffar : 11st
Antal hållna nollor : 11 matcher
antal insläppt mål : 58st
antal insläppta per match snitt : 1,53
Största förlust 5-0 Manchester City & Leicester city
Största vinst 3-0 Sheffield United

Kort statistik Rafa vs Bruce ( 18/19 vs 19/20)
Antal gjorda mål: 42st – 38st
Poäng: 45 – 44
Tabellplacering 13-13
Antal förluster 17-16
Antal räddningar – 95 – 140
Antal insläppta mål 48-58
Antal skott på mål: 446-399

Vi kan ju börja konstatera att Newcastle inte har någon skyttekung, det är för dåligt att den främsta målskytten har gjort totalt 6 mål under en hel säsong det är ett snitt på 6,3 alltså över 6 matcher väntan. Joelinton skulle ju frälsa oss men det vet vi ju alla att det gick åt helvete med det han landar in som delad femma med Clarck, Fernandez och Lejuene.
Jag tog såklart med lite kort statistik mellan Benitez och Bruce det är oundvikligt då Benitez var så älskad i klubben och det kändes på förhand omöjligt och ersätta honom. Och ingen kände väl WOW när det stod klart att Bruce var mannen som skulle föra klubben vidare? Men innan vi går in på statistiken vill jag ändå nämna att jag tycker Bruce har gjort ett bra jobb, det var ingen lätt uppgift han tog sig ann som premier Leagues sämst betalda Manager. Han höll klubben kvar, och i dagsläget är väl bara det hans enda jobb? I alla fall om man frågar Mr Ashley.

Men statistiken talar ju inte för Bruce, Men tittar man bara på tabellplacering kan man väl nästan säga att dom får samma betyg, det skiljer ju bara en poäng. Men tittar på djupare på statistiken så finns det ganska stora skillnader. Man märker att Rafa hade bättre statistik både offensivt och defensivt. Jag blir nästan rädd när jag tittar på att Dubravka som fan får ta ett jävla ansvar hade 45 räddningar mer han behövde göra i år. Jag kunde inte ta med all statistik men med det jag kan läsa mig till och känslan när man tittat på matcherna iår är att våran defensiv inte är lika noggrann och bra som den har känts sen innan, har vi haft tur?

Ägar-situationen
Bara för några dagar kom beskedet jag har väntat på ganska länge nu, när veckor började bli månader så kände jag att det här kommer inte gå vägen. Och mycket riktigt det sket sig. Den här soppan har jag känt att det är svårt att fatta vad fan som har hänt? Men varför beslutet från premier leauge blev så förhalat och hur mycket politik som ligger bakom detta vet jag inte. Men vi vet ju alla att våran tilltänkta ägare har en krokig bakgrund typiskt Newcastle såklart. Men denna försäljningen känns för första gången som att det var nära och fanns realism i det.Så inför kommande säsong är vi i samma båt som tidigare, en ägare som troligtvis inte kommer satsa speciellt mycket ekonomiskt för kommande säsong. Och säkert är riktigt trött på skiten då hans klubb verkar vara osäljbar. Det finns såklart sprickor i klubben och i truppen. Vilka spelare kommer säljas? Hur ska vi bygga vidare truppen? Vi hade inne fyra lånade spelare under säsongen, hur blir det med dom och utöver dom kommer det truppen att vidareutvecklas med ny kraft? Detta blir något vi helt enkelt får vänta och se. Men görs inte något finns alltid championship runt hörnet och lurar….

Vi öppnar webshopen igen! Den kommer snart upp på hemsidan, har ni förslag på nya produkter vi ska ta in i sortimentet, hör av er.·
Vi kommer fortsätta sälja matchbiljetter, så hör av er om ni vill att vi hjälper er med beställning.·
Vi kommer ha en officiell Fantasy premier leauge iår med bra vinster! Återkommer med mer info.·
Vi vet att det finns tidigare medlemmar och supportrar som inte är medlemmar, därför skulle vi vilja att ni sprider ordet om att vi finns så hela familjen blir samlad.
Nu hoppas vi på en bra säsong i september!

Vid pennan, Anton Johansson

Kommentera