Premiär West Ham – Newcastle

Äntligen är det dags att få se PL dra igång igen och nu känns det oerhört spännande med de nya lirarna och att det pratas om fler, mest troligt på lån men ändå!

Nu till Lördagens batalj där vi går upp mot West Ham på London Stadium, tyvärr utan publik.

Mina förväntningar är höga en känsla som man inte haft på ett par år har infunnit sig under veckan med namn som Wilson, Fraser, Lewis och Hendrick som nyanlända. Här finns ju även Gillespie med men han är ju mer värvad som backup till Dubravka och kommer när Dubravka är frisk att slåss om bänken med Darlow.

Vad gäller förutsättningarna så har vi plusstatistik på Hammers över alla år med 56 vinster 38 oavgjorda och 42 förluster. Förra säsongens möten resulterade i en vinst med 2-3 efter 2 strutar av Fernandez och 1 av Clark på bortaplan och 2-2 hemma efter strutar av Miggy och Shelvey den 5 juli.

Jag hoppas på en fortsättning av 4-2-3-1 där vi kanske kan få till en hel del framåt men inte kännas för oroliga bakåt, där vår högersida känns som mest sårbar i backlinjen. Men jag hoppas jag har fel! Tror vi med en bra start på säsongen kan hamna i mitten av tabellen någonstans, jag tror vi har manskapet att inte behöva slåss om platserna närmast strecket i år heller.

Vad gäller West Ham så vill dom göra sig av med Jack Wilshare som kanske kan ses som deras svar på vår Joelinton en total flopp. Däremot så verkar deras Tjeckiske landslagsman vara spelklar igen (han nätade senast vi mötte dom) men jag rankar Hammers som ett av lagen som kommer slåss vid nedflyttnings strecket i år.

Nu till det jag fasat för mest under veckan mitt förslag till startelva har ju inte rosat marknaden på den punkten.  

Tror vi kommer starta så här:

Gillespie

Manquillo – Lascelles – Fernandez – Lewis

Shelvey – Hendrick

Almiron – Fraser – Saint Maximin

Wilson

Men kan lika gärna vara att våran Emil Krafth startar men jag tror Manquillo rankas högre av Coach.

Så Howay vänner så går vi mot en härlig tid med ny säsong//Tobbe

Kommentera