Miguel Almirón – Fortfarande en oslipad diamant.

När man ser Miguel Almirón spela så blandas man av förtjusning, förhoppning och ett litet mått frustration. Sist man hade samma känslor om en spelare var när Hatem Ben Arfa spelade i svart och vitt, all talang i världen men visste inte riktigt hur han skulle nyttja den på rätt sätt. Man skulle vilja leka med tanken av vad Ben Arfa hade kunnat bli under till exempel Rafa Benitez. Hittills står Almirón på 0 mål och 0 assist på 14 matcher för Newcastle, han har förvisso inte varit någon stor poängspelare i varken det Argentinska ligasystem som han spelade i före MLS eller i landslaget, men i Newcastle United så kommer det krävas poäng från Almirón. Frågan är bara om Steve Bruce är rätt man att få fram den poängskapande Almirón, för det är nog helt vitalt för Newcastle Uniteds överlevnad i högsta serien.

Almirón har farten, dribblingarna, avsluten, egentligen allt förutom beslutsfattandet. Ibland får man känslan av att han nästan vill för mycket, att han försöker för mycket så att spelet låser sig för honom när det kommer till den sista avgörande passningen. Men när det väl släpper för honom så kan det nog släppa rejält.

Farten är en av hans främsta styrkor men även en av hans främsta nackdelar just nu, eftersom allt han gör vill han göra i toppfart. Varenda passning, djupledsboll, inlägg, skott, allt kommer när han kommer i sin toppfart, och alla som någonsin har spelat lite fotboll vet att allt är svårare när man löper max. Jag tror det bästa rådet Bruce kan ge till Almirón just nu är att försöka ta det lite lugnare, vara försiktigare med bollen och lägga lite mer tid på att ta rätt beslut istället för att ta första bästa.

Miguel Almirón är fortfarande en oslipad diamant, nu ligger allt hopp hos Steve Bruce att han kan slipa den.

Kommentera