Inför Tottenham borta

Tänk vad en oväntad seger mot mästarna samt en bra avslutning på transferfönstret kan göra för motivationen. Lördagens match spelas på Wembley mot ett nästan lika skadeskjutet lag som vårt eget. Förutom vår fina vinst i förra omgången mot Manchester City så har vi i motsatts till våra motståndare till och med köpt spelare för att stärka truppen. Rekordköpet Almiron kommer inte till spel då han inväntar arbetstillstånd. Debut för honom kan komma borta mot Wolves medans hemmadebuten kommer när St James får finbesök av svenska skator.

Tottenham har varit inne i en tung period men har ändå lyckats kriga fram många 3 poängare vilket är en styrka i sig. Förra omgången så vändes ett 1-0 underläge till vinst i andra halvlek mot ett tufft Watford. Harry Kane saknas även i denna match vilket är det största avbräcket. Våran old boy Sissoko kan vara tillbaka till denna match men räknas som tveksam. Vi har historiskt sett spelat helt OK mot Tottenham och har i de senaste mötena delat på segrarna. Rent historisk sett till spel på Wembley är en annan sak då vi får gå tillbaka till 1988 för att hitta en vinst.

Den redan skadeskjutna truppen fick lite extra energi i form av nyförvärv. Almiron är ju som ovan nämnt ej tillgänglig. Barecca som är inlånad från Monaco är däremot tillgänglig för spel vilket ger mer bredd. Vi har även i slutet av transferfönstret skickat iväg Murphy till West Brom vilket kan tyda på att Ritchie nu kommer att flyttas upp i planen. Saknas till matchen gör följande Diame, Shelvey, Ki Muto och Dummet, tveksam till spel är Joselu Ska bli spännande att se hur formeringen ser ut framöver men jag tror att Benitez till denna match kommer att formera laget liknande det mot Manchester City.

Trolig Elva:

Dubravka

Lascelles—Schäär—Lejune

Yedlin———————————————Barecca

Longstaff—-Hayden

Perez——————————–Ritchie

Rondon

Tveksam på att Barecca får starta men hoppas lite för att få se Ritchie längre upp i planen. Alternativt är att vi får se exakt samma elva som mot City. Tror och hoppas på åtminstone 1 poäng i denna match

Matchen sänds i Viasat/Viaplay med start 13:30

Howay!!

Kommentera