Inför Newcastle vs Arsenal

Efter en sommar fylld av brutna löften, annalkande bojkottar, sålda spelare och missade köp så börjar vi nu säsongen igen. Efter allt kaos som händer klubben på sidan av planen så verkar de flesta förståsigpåare tro att vi åker ner med buller och bång. Jag känner mig mer försiktigt optimistisk då vi som alltid gör raka motsattsen till det som förväntas av oss.

Till att börja med så får vi se hur våran nya tränare Steve Bruce skall formera sitt lag då träningsmatcherna har visat lite olika uppställningar men det troliga kommer vara en start med liknande set up som Benitez hade i avslutningen av säsongen. Detta tror jag är en smart lösning för att få in de nya. Det skall bli otroligt spännande att se hur samspelet med våra offensiva nytillskott kommer att fungera.

Tittar vi till att börja på motståndet så har det även här tillkommit en hel del nya spelare där David Luiz är det mest kända namnet och denna kommer säkerligen spela. Skall bli spännande att se vad våra kvicka anfallsspelare kan göra med honom. Som vanligt när det gäller Arsenal så finns det stor skadeproblem och denna match är inget undantag. Saknas gör Bellerin som är långtidsskadad. Tveksamma är bland annat nya Pepe men även Kolasnic och Özil sägs saknas då de fortfarande lider sviter av överfallet får någon vecka sedan. Lacazette prövas inför matchen.

Hos våra egna spelare så saknas Yedlin, Lejuane och Atsu. Matt Ritchie har påbörjat träning men skall inte närvara enligt rapporterna. Skall bli spännande att se hur värderingen på högerbacksplatsen ser ut då vi fått svenskt tillskott där. Jag tror inte att Emil Kraft får starta men visst vore det otroligt spännande om så vore fallet. I övrigt så känns startelvan hyffsat spikad utöver om Hayden eller Longstaff spelar tillsammans med Shelvey eller om Bruce väjer alla tre. Jag hoppas på att se ett mittfält där både Hayden och Longstaff spelar för att komma åt ett spelskickligt Arsenal.

Trolig startelva

Dubravka

Manquillo—-Lascelles—Schäär—Dummet—Willems

Hayden—Longstaff

Saint-Maximin————————–Almiron

Joelinto

Hoppas och tror faktiskt på en ganska tät match där det skall bli otroligt spännande att se hur mycket folk som kommer beträda den fina arena vi alla älskar. Kommer även bli spännande att se alla nya spelare och jag själv tror att Almiron kommer vara grym och får gärna börja direkt.

Hur ser era elvor ut? Vill ni ha in Kraft i elvan?

Matchen sänds på Viasat/Viaplay med start kl 15

Howay!!!

Kommentera