Inför Manchester United

Efter senaste veckans turbulens, eller som vi skator kallar det, normalläge, så åker vi till Old Trafford för att möt Manchester United. Det som kallas för ”Theatre of Dreams” är allt annat än en dröm för Newcastle genom åren. Senaste vinsten kom dock säsongen 2013/14 när Yohann Cabaye satte enda målet i en 1-0 vinst i vår favör. Förrutom denna vinst så har vi inte skramlat ihop en 3 poängare på bortaplan en enda gång under Premier Leuge eran. Vi har en hel del minnesvärda matcher på hemmaplan men detta blir nånting helt annat.

 

Manchester United har haft en egen Newcastlevecka med mycket turbulens. Spelare som inte vill spela för Mourinho och en tränare som öppet kritiserar spelare åt alla håll. Detta blandas med tvivelaktiga resultat i form av förlust mot West Ham och Derby (Cupen) samt ett 0-0 resultat borta mot Valencia i CL. Anfallsspelet har varit otillräckligt och försvarsspelet har gungat betänkligt från och till. Kontunitet är inget som har existerat och att välja en elva känns omöjligt. Mourinho har inga stora avbräck och kommer att kunna välja friskt och mina tankar är att vi får se ett offensivt balanserat lag med hög fart på kanterna.

 

Newcastles vecka har blandats med potentiella försäljningssamtal av klubben samt middagar med ägarna, till att myna ut i ingen försäljning i år och vilja att förlänga kontrakt med Benitez. På detta så skall vi även blanda in en tung förlust på mot Liechester i vad som kan ha varit en av de mest viljelösa och tråkiga matcher på länge. Inför helgens drabbning så hoppas vi på återkomst i truppen för både Dummet respektive Fernandez vilket är 2 rejäla förstärkningar då båda har varit över förväntan denna säsongen. Rondon saknas fortfarande och väntas bli borta ett tag framöver. Allt hopp framåt kommer att läggas på Joselu vilket inte känns allt för hoppfullt, dock ska vi komma ihåg att denne har presterat betydligt mycket mer poäng än Rondon har gjort hittils. Alternativen annars är Muto vilken Benitez tycks vägra spela från start vilket är synd då denna ser pigg och rapp ut vilket hade behövts i ett stillastående lag. En laguppställning bestående av fyrbackslinje är att förvänta och hoppet att vi vågar anfall en trögt Man U försvar.

 

Trolig Elva

Dubravka

Yedlin—Lascelles–Fernandez—Dummet

Shelvey—Hayden

Ritchie—Perez—Murphy

Joselu

 

Har min aningar att Kenedy har gjort sitt i startelvan då formen fortfarande saknas och vi behöver speed på kanterna med sanbbt omställningsspel. Tror även att Diame har fått tillräckligt med chanser för att förpassas till bänken då vi inte har råd med felpass i denna match.

 

Tips: Tror tyvärr på att spelet lossnar ordentligt för Manchester och vi lyckas komma undan med en 2-0 förlust.

 

Howay!!

Kommentera