Inför Manchester City

I lördagens sena drabbning åker vi till Eastlands för bortamatch mot de regerande mästarna i vad som på papperet måste ses som säsongens svåraste match. Vi möter ett hungrigt lag som kryssade mot ett storsatsande Wolverhampton med 1-1 förra helgen. Våra lätt skadeskjutna skator kommer från en tung förlust hemma mot Chelsea i vad som kom att bli en rekordmatch i passivitet samt defensivt spel. Efter 2 snöpliga mål och ett klassmål av Joselu (du läste rätt) så slutade matchen 1-2 och bollövertag till trots så kändes det till viss del snöpligt. Vi räknar inte med onsdagens match mot Nottingham i Cupen då den mest framhäver ångest samt är svår att klassificera då vi inte visade någon glöd eller vilja (Perez borträknad)

 

Manchester City har en närapå full trupp att välja ifrån där bara reservkeepern Bravo samt förra säsongens kanon Kevin De Bruyne saknas. Avsaknaden av den senare har inte varit så stor som först beräknades då bland annat David Silva har visat storform. Pep Guardiola har spelat i ett otal olika formationer och roterat friskt vilket gör en startelva nästintill omöjlig att gissa. En spelare som alltid är farlig är Agüero som dock haft en måltorka senaste gångerna vi mött dem. Just Manchester City har vi inte plockat 3 poäng på i ligaspel på 21 försök. Senaste vinsten kom annars i ligacupen för 4 år sedan när en viss Aarons storspelade.

 

Våra skator saknar sedan tidigare Lejeune samt att Hayden vilar sista matchen efter sitt röda kort. Saknas gör också troligtvis Shelvey som inte tränat under veckan även Ritchie är bekräftat borta i denna match. Lascelles har setts träna och lär behövas i denna match. Ungtupparna Sterry och framförallt Longstaff var 2 hyffsade ljuspunkter i cupen och någon av dessa lär ta plats på bänken. Övriga spelare från onsdagen som sticker ut är Atsu som säkerligen får sitta och titta på matchen från läktaren. Jag räknar med att Benitez kommer välja en liknande strategi som mot Chelsea då vi saknar Shelvey och alternativen som är kreativa på den positionen är små. Tror dock ej på en 3 backslinje (mer 9 backs) utan tror vi går tillbaka till våran vanliga uppställning men backar ner i knät på Dubravka.

 

Trolig startelva:

Dubravka

Yedlin—Lascelles—Fernandez—Dummet

Diame—Ki

Murphy—Perez—Kennedy

Joselu

 

Jag väljer Fernandez istället för Clark och Schär då de spelade 90 min i onsdags. Jag tror att Kennedy får en sista chans att starta då formen har varit katastrof. Joselu får min plats längst fram då varje gång jag valt Rondon så har han fått börja på bänken och hoppas att trenden håller i sig. Perez lär behövas då vi behöver en löpvillig och klurig spelare längst fram samt att han är en som visat mest passion och vilja.

 

Hjärtat och hjärnan vill inte samma sak och troligt resultat är 3-1 till Manchester City.

 

Matchen spelas klockan 18:30 och visas på Viasat/Viaplay.

 

Howay!!

 

Kristopher Persson

Kommentera