Inför Huddersfield

Dagens match tar oss till John Smith Stadium i vad som är en av de kortare tripperna får vårat älskade lag. Förra säsongens match här gav oss en bitter 0-1 förlust och just nu känns det som att vi fans inte klarar av så mycket mer bitterhet så vi hoppas på 3 poäng. Huddersfield har haft än ännu tyngre säsong än oss och parkerar just nu precis under strecket. Vi har inte jättemånga matcher historiskt så inte så mycket att gå på där heller.

 

Huddersfields viktigaste spelare förra säsongen Aaaron Mooy är tveksam till start med en skada. Dock har Australiensaren som kom från Manchester City blandat och gett denna säsong och inte alls varit lika betydande som tidigare säsonger. I övrigt finns det lite frågetecken för en handfull spelare så ett lätt sargat lag som tar emot oss. Laget har förlorat sina 3 senaste matcher på hemmaplan och har endast mäktat med 3 mål på hemmaplan. Själva målproduktionen var problemet även föregående säsong och är inget som verkar ha ändrats.

 

Nu till vårat kära lags situation. Yedlin avtjänar en avstängning för sitt dumma röda kort i matchen mot Wolves. Fabian Schär är tillbaka vilket är viktigt då tyvärr Fernandez gick av skadad i halvtid senast. Dummet skall vara tillbaka och förväntas starta då Manquillo flyttar över till högerkanten. Detta lämnar plats uppåt i planen för Matt Ritchie. Kenedy är en annan spelare som varit småskadad men skall vara tillbaka och förhoppningen är att vår brasse skall börja hitta formen nu. I övrigt saknar vi Shelvey som sägs kunna vara borta i ca 2 veckor till att börja med. Jag brukar ju annars alltid ha hopp att Longstaff skall få spela så även idag, en pallplats att vänta i alla fall.

 

Trolig elva

Dubravka

Manquillo—Lascelles—-Schär—Dummet

Ki—Diame

Ritchie—Perez—Kenedy

Rondon

Elvan lär inte bli sexigare än såhär. Klassiskt byte i 65e när Joselu byter av Rondon. Muto byter kanske av Perez i 85e och Hayden eller annan som inte kommer påverka runt den 90e. Tror trots lätt bitterhet på minst poäng och kanske en uddamålsvinst här.

 

Matchen startar 16:00 och det blir fulstream eller IPTV som gäller. Tips på bra IPTV-kanal lär komma i matchrapporteringen.

 

Howay!!

Kommentera