Inför Everton Borta

Dags för onsdagsmatch och denna gång åker vi till Liverpool för att möta Everton i en tuff bortamatch. Efter lite uppgång och 3 vinster i rad så gör vi en klassiker och går på en jätte mina hemma mot West Ham. Everton i sin tur hade det dock än värre med en snöplig 1-0 förlust mot värsta rivalen Liverpool. Än mer jobbigt att det var förra Sunderland keepern Pickford som fumlade fram bollen till inhoppandes Origi som bara kunde peta in bollen i mål. Senaste vinsten borta mot Everton kom så långt tillbaka som 2010/11 när en ny och slimmad Hatem Ben Arfa gjorde matchens enda mål. Innan denna viktoria så går vi ytterligare 10 år för att hämta en vinst så vi kan inte säga att det är ett dröm motstånd.

 

På hemmaplan har Everton 5 segrar i rad och enda förlusten kom mot West Ham tidigare på säsongen. Laget hade en liten seg start men har verkligen pumpat igång både spel och form. Enda spelare som är helt utesluten är James McCarty som är borta skadad men annars så kan Marcos Silva välja fritt från en bra och bred trupp. Frågan är om vi ser lite rotering då de spelade en tät och tuff match i söndags. Tror själv att vi kan få se Lokmaan från start och även Tosun kan spela en stor roll i dagens match.

 

För att göra våra liv lättare så har Mike Ashley inför denna match gått ut och informerat att en försäljning av klubben är i antågande och att ett ägarbyte kan vara klart innan månadens slut. Vad den tjocka herren har på sin agenda är svårt att gissa. Det som är säkert är att det finns en baktanke med att komma ut med dessa uppgifter och vi hoppas att allt detta inte påverkar våra spelare i dagens och helgens match. Trupp status ser annars ut som tidigare vecka med Lejuane och Dummet borta skadade, även Matt Ritchie saknas pga. avstängning då han sparat ihop 5 ostskivor. Benitez elvor är så svårgissade så att jag snart slutar spekulera men tror vi kan räkna med en trebackslinje igen då helgens match inte gav mycket att glädjas åt. En annan fråga som tål att funderas över är om Shelvey och Lascelles ska komma tillbaka i startelvan och även här tror jag på lite rotation för att fixa det täta matchandet.

 

Trolig startelva

Dubravka

Fernandez—Lascelles—Clark

Yedlin———————————————–Manqillio

Shelvey—-Hayden

Murphy————————————-Kennedy

Joselu

 

Tror att det blir tufft att få ut något i denna match och jag blir väldigt imponerad om vi plockar en pinne. Huvudet säger 2-0 förlust men hjärtat säger 1-1.

 

Matchen visas inte på Viassat utan vi får fiska fulstream och IPTV. (Gärna länkat på facebooksidan). Starttid 20:45

 

Howay!!

 

Kristopher Persson

Kommentera