Inför Crystal Palace

Lördagens klassiska 16:00 drabbning sker på Sellhurst Park där vi möter Alan Pardews forna klubb Crystal Palace. Nästan 3000 tappra bortafans skall finnas på plats för att heja fram våra svartvit randiga krigare till säsongens första vinst. Crystal Palace är annars ett lag som vi historiskt sett har ganska bra bortafacit mot och där till och med en sådan som Riviere har gjort mål i Liga Cupen, bara en sådan sak. Förra säsongens match slutade i ett 1-1 resultat där Mohammed Diame gjorde skatornas enda mål.

 

Crystal Palace har börjat säsongen OK med 2 vinster och 3 förluster och kommer med en knapp 0-1 vinst i bortamötet mot Huddersfield. På hemmaplan har ”The Eagles” två 2-0 förluster mot Liverpool samt Liverpool-Light (Läs Southampton). Laget tränas av svenskbekanta Roy Hodgson och han har stadgat upp deras spel på ett fenomenalt sätt med tanke på truppen. Storspelande Wilfred Zaha har börjat säsongen som han avslutade den senare och får ses som en av ligans bästa spelare för stunden. På kanten så återser vi flyktande Andros Townsend som startat all Palace matcher och på vänsterbacksplatsen har även Patrick Van Aanholt gjort så. Van Aanholt spenderade en tid på lån i Newcastle då vi var ner i Championship. Spelare som saknas är Scott Dann, Benteke samt ex Mackem Connor Wickham. Hotet framåt kan behöva bli nordiskt då Sörloth anslöt i Januarifönstret men har getts sparsamt med speltid hittills.

 

Vårat lätt skadeskjutna lag saknar sedan tidigare Florian Lejeune och i senaste förlustmatchen fick Jamal Lascelles kliva av skadad i halvtid. Vår lagkapten sägs vara tveksam till spel men förhoppningen är att han kan starta. Alternativen på mittbacksplatsen är dock många även om inte de andra utstrålar samma pondus och kvalité. En plats där vi inte har samma mängd alternativ är på mittfältet där vi förvisso har många spelare att välja av men avsaknaden av Jonjo Shelveys spel har varit tydligt. Även i hans fall så ses spel som en chansning och test på lördag lär ske innan vi vet säkert. I övrigt så är truppen skadefri och att välja ut en startelva är lika svårt som att se en reklampaus utan spelbolagsreklam. Mina förhoppningar är att vi nu vågar satsa framåt och skaffa oss ett eget spel. Spelare som Kennedy behöver komma i form och han får troligen starta på bänken i denna match till förmån för Murphy. Hur ser er elva ut?

 

Trolig startelva:

Dubravka

Yedlin—Lascelles—Fernandez—Dummet

Diame—Shelvey

Ritchie—Perez—Murphy

Rondon

 

Tror på en tät match där det kommer bli viktigt att få första målet. Tror att Ritchie stänker in ett mål och att det sedan rinner iväg på slutet. Blir till slut en betryggande 3-0 seger med 2 mål i slutet av Perez och inhoppande Muto.

 

Matchen sänds inte på Viasat/Viaplay så fulstream för oss utan IPTV som gäller.

 

Howay!!

Kristopher Persson

 

 

Kommentera