Inför Chelsea

I helgens drabbning så ställs vi mot ett obesegrat Chelsea, hemma på St.James. Chelsea har börjat säsongen starkt med övertygande seger mot Huddersfield samt en fin derbyvinst mot Arsenal i premiären. Dessa segrar har de tagit utan storstjärnan Eden Hazard i startuppställningen vilket bara visar vilken bredd och kvalité deras trupp besitter. Vår egna skator kommer från en något snöplig och avslagen match mot Cardiff som lämnade oss med 1 poäng. Matcherna mot Chelsea har de senaste åren renderat en hel del vinster både på hemmaplan och på bortaplan. Vem minns inte Pappis Cisses strut på bortaplan säsongen 14/15? Förra säsongens match slutade med klara 3-0 i avslutningen av säsongen.

 

Chelsea kan välja fritt från en sånär skadefri trupp där endast Cesc Fabregas är tveksam till spel. Spanjoren har sedan nye tränaren Sarri tillkommit fått stå åt sidan. Spelklar och spelsugen är annars tidigare nämnda Eden Hazard vilken säkerligen gör sin först start på säsongen. Annars troliga startspelare är Willian, Kante samt Pedro. Storrökande tränaren Sarri gillar en snabb offensiv fotboll med kvicka yttrar vilket han visat tidigare i karriären.

 

i Newcastle har vi troligtvis tillbaka amerikanska kantlöparen Yedlin och denna går troligen in direkt från start efter sin skada. Isac Hayden drog på sig ett onödigt rött kort vilket gör att han avtjänar sin första av 3 matcher på sidlinjen. Någon som lyckades undvika rött kort efter en full eftersläng mot Cardiff är Kennedy som får stå över då han inte får möta sin klubb (inlånad från Chelsea). i övrigt så saknar vi endast Lejeune som fortfarande rehabtränar från sin knäskada. Vårat U23 lag möte Sunderlands dito i måndags i en överlägsen 5-0 seger. Från denna match så finns några guldkorn som troligen inte kommer lånas ut under säsongen utan får vara kvar i A-truppen för backup samt erfarenhet. Benitez har gått ut och sagt att vägen till en plats på bänken inte är så lång som tidigare då flera har övertygat både på träning och reservlagsspel. De spelare som är närmast en plats i matchtrupp är Sean Longstaff på mittfältet i avsaknad av Hayden. Samt Jamie Sterry som jag nämnde förra veckan som ytterbacksalternativ då Manquillo inte gjorde något jätteavtryck mot Cardiff.

 

Tuff match med stort bollinnehav av Chelsea vilket gör att vi kommer ligga lågt och hoppas på snabba kontringar

Trolig startelva:

Dubravka

Yedlin—Lascelles–Clark—Dummet

Diame—Shelvy

Ritchie—Perez—Murphy

Rondon

 

Tror vi får se Muto byta av Murphy tidigt i andra samt att Atsu kommer in och möter sin gamla klubb. Vore kul att se en egen produkt debutera hemma mot Chelsea men tror mer på Ki då Benitez inte vågar chansa än.

 

Tuff match där mitt hjärta säger oavgjort men skallen säger förlust. 2-2 och räddad helg.

Matchen spelas söndag klockan 17:00 och sänds på Viasat/Viaplay med medföljande studio

Trevlig helg

Howay!

Kristopher Persson

Kommentera