Inför Cardiff City

Newcastle beger sig till södra Wales för match mot ett på förhand tippat bottenlag. Cardiff åkte på en tung förlust mot Bournemouth med 0-2 i premiären och spelet lämnade mer att önska. Truppen som Cardiff förfogar osar Championship (betydligt mycket mer än vad många påstår att även våran gör). Nyförvärv inför denna säsong är bland annat spanjoren Victor Camarasa på lån från Real Betis som kan debutera på lördag. En annan spelare är Josh Murphy, tvillingbror med vår egen Jacob Murphy. Båda bröderna är uppväxta som Newcastle-fans och det vore roligt om vi fick en tvillingkamp. Till skillnad mot våran egna Jacob så finns det stor chans att Josh startar då han gjorde ett förhållandevis piggt inhopp mot Bournemouth. Saknas i Cardiff gör Islänningen Aron Gunnarsson pga. skada samt att Kenneth Zohore är tveksam till start. Med i matchtrupp är dock Harry Arter som inte spelade debuten då han är inlånad från just Bournemouth.

 

I Newcastle så hoppas vi att det stängda transferfönstrets negativa vindar börjar bli något positivare då premiären var överraskande positiv trots hemmaförlust 1-2. Spelet såg piggt ut, och då framförallt i andra halvlek. Avsaknaden av Lejeune i mittförsvaret märktes stundtals men troligen så kommer Benitez att fortsätta med Clark bredvid vår kapten, möjligen att Fernandez byter av Clark. Yedlin gick i slutet av matchen mot Tottenham ut skadad i vad som påminde väldigt mycket om Zlatans skada i knät. Rapporten säger dock att skadan inte var allvarligare än att vår kantspringare snart skall vara tillbaka i träning. Mot Cardiff kommer han med största sannolikhet att vara borta vilket lämnar kanten öppen för troligen Javier Manquillo alternativt tidigare nämnda Fernandez. I ungdomsleden har vi spännande Jamie Sterry som gärna hade fått chansen men tror inte Benitez vågar satsa på ynglingen så tidigt på säsongen. Ett tredje alternativ hade varit att satsa på trebackslinje med Hayden på högerkanten men tror verkligen inte att Benitez ändrar på sitt spelsystem. Mittfältet kommer troligen se ut som tidigare match och frågan annars är om Rondon kommer att få starta på bekostnad av Joselu. Joselu stod för en bra arbetsinsats men var fortsatt blek framåt. När Rondon kom in på planen så märktes genast en skillnad i spelet och det gick fortare samt att mittfältet hade möjlighet att komma högre upp i planen.

 

Laguppställningen blir troligen som följer.

Dubravka

Manquillo—Lascelles—Fernandez—Dummet

Diame—Shelvey

Ritchie—Perez—Kennedy

Rondon

 

Viss önskan i den uppställningen men ett bra lag med den bästa offensiv vi för stunden kan ställa på planen i en match vi bör vinna. Hoppas att Muto får mer speltid än i premiären då han såg pigg ut.

 

Tips: Vi vinner med 2-0 där Rondon och Perez gör ett varsitt mål, Ritchie blir inte utbytt lika tidigt och är gladare än i premiären samt att Schär får debutera sista 10

Matchen sänds på Viasat/Viaplay med start 13:30.

Howay!!

Kristopher Persson

 

Kommentera