Inför Brighton

Äntligen tillbaka efter en extra lång vecka med extremt underhållande och spännande landslagsfotboll. Det som brukar var en garanti för diverse skador har faktiskt varit ganska snäll mot våran trupp. Innan uppehållet så snubblade vi i en raffinerande match borta mot Manchester United men det vi lämnades med var hopp och vilja från våra svart/vit randiga krigare. Denna helgens match spelas på hemmaplan mot sydkustlaget Brighton & Hove Albions. Ett kärt återseende för Chris Houghton som tränade oss i vår första uppflyttning under Ashley eran. En populär tränare med bra taktiskt kunnande som tvingades bort av Ashley då polaren Pardew behövde jobb.

 

Brighton kommer från en 1-0 vinst hemma mot West Ham och parkerar på plats 13. Sju av lagets åtta poäng kommer från hemmaspel där de historiskt har varit starka. Spelet och poängskörd hemma är en annan sak och föregående säsong var endast de 3 nedflyttande lagen sämre än Brighton. Garanterat borta i laget är Davy Propper, saknas kommer säkerligen Kameruns landslagsman Bong också att göra. Övriga frågetecken är Stephens samt viktiga Pascal Gross som övertygade förra säsongen men inte kommit upp i riktigt samma standard ännu. Målskyttet har annars varit problemet likt föregående säsong och nästan allt lämnas åt Glenn Murray som är en riktig klassisk Engels center.

 

Hos våra skator så saknas Lejeune sedan tidigare. Borttagna från sina respektive landslagstrupper var Clark och Dummet, där den senare hoppas att vara tillbaka till spel. Kennedy och Muto utgick med småskavanker i matchen mot Manchester United men räknas vara tillbaka till matchen. Dessa båda herrar var mycket bra i föregående match och vi hoppas att de kan bygga vidare på detta nu när spelschemat lättar. Jag tror annars att vi får se en rivig och viktig Matt Ritchie hålla till på högerkanten samt en Shelvey centralt som kommer bli väldigt viktig. Våran skalliga Xavi har inte riktigt kommit upp i nivå ännu men har inte på något vis varit dålig. Dags att komma upp i form nu innan glappet upp till konkurrerande lag blir för stort. Hans kompanjon lär bli Diame som måste vara nära att tappa sin plats efter många mediokra matcher. Personligen så hade jag gärna sett vår egna produkt Longstaff men det kommer nog tyvärr inte ske.

 

Trolig Elva

Dubravka

Yedlin—Lascelles—Fernandez—Dummet

Diame—Shelvey

Ritchie—Perez—Kennedy

Muto

 

Tips: Tror på en 2-0 vinst och att det äntligen släpper spelmässigt under längra perioder i matchen. Perez lär knoppa in ett i en öppen match och tror även att Kennedy får måla.

 

Matchen sänds inte på vanlig Media utan det blir fulstrem för oss som saknar IPTV. Matchstart 16:00 Lördag

 

Howay!!

 

Kristopher

Kommentera