Inför Arsenal

Efter vad som kan ses som det mest meningslösa landslagsuppehåll på länge och som om möjligt känts ännu längre så är engelsk ligafotboll äntligen tillbaka. Lördagens match spelas på helig mark då vi tar emot ett nykomponerat Arsenal. Förra säsongens match gav oss en något ovanlig vinst mot nämnda Londonlag med 2-1 genom mål av Perez och Ritchie. Vinst har annars varit ett sällsynt resultat i hemmamötena med Arsenal då senaste segern efter den kom säsongen 2005/2006 då allas hjälte Nolberto Solano gjorde matchens enda mål.

 

Arsenal parkerar idag på en nionde plats med vinster i de 2 senaste matcherna mot Cardiff och West Ham. Man har innan detta 2 tunga förluster mot Manchester City samt Chelsea i bagaget men vem har inte det. Det som har kännetecknat Unai Emerys Arsenal hittils är ett fartfyllt anfallsspel med ett oorganiserat försvar. Man har hittils släppt in 8 mål och senast borta mot Cardiff så såg försvaret riktigt svajigt ut, vinst med 3-2. Avsaknaden av Koscielny är stor och denna är långtidsskadad och kommer inte till start. För övrigt saknas även Kolasinac, Jenkinson och unge Maitland-Niles. Om det har sett dåligt ut bakåt så har spelet framåt varit mycket bättre och om Emery kan hitta en bra balans i laget så tror jag att de kan klättra i tabellen. Med både Lacazette och Aubameyang på planen samtidigt så hotar de även de bästa lagen. Bakom dessa herrar så återfinns bland annat Mkhitaryan samt den något ur form Mesut Özil. Denna har efter diverse utspel i media inte varit i närheten av sin tidigare form och vi får hoppas att han startar och ger ett liknande intryck som hittils på säsongen.

 

Landslagsuppehållet för våra älskade skator var däremot en befrielse då både Ritchie och Shelvey har fått välbehövlig tid att läka. De senaste rapporterna säger att båda ska finnas till Benitez förfogande. Sena återkomster från landslagsspel på Rondon och Yedlin vilket kan påverka deras möjlighet till en startplats. Rondon landslags spelade genom att göra 2 mål för sitt Venezuela och jag tror att vi alla önskar att han startar denna matchen? Rafa har varit ute och hintat om en annan mentalitet mot Arsenal än vad han haft mot tidigare topplag vilket bara understryker än mer att Arsenal har luckor i försvaret. Jag tror att vi fortsätter med fembackslinjen i denna match för att senare återvända till våran ordinarie taktik. Våran älskade Brasse Kennedy har båda verkat försvinna efter denna säsongens lån samt att Rafa pratat om möjligheten till köpa densamma inte alls är en omöjlighet. Mycket spel bakom uttalandena men det första som måste ske är att han måste höja sitt spel rejält för att det ska komma på tapeten igen.

 

Trolig startelva

Dubravka

Fernandez—Lascelles—Schäär

Sterry————————————————-Dummet

Shelvey—Diame

Ritchie—————————-Kennedy

Rondon

Tror att Yedlin får vila efter landslagsspel och långt resande och att våran egna produkt får en chans till. Bättre i försvarsspelet än vår amerikan samt ett hot med sina inkast och inlägg. Annars inga större förändringar mer än att Clark ersätts av Schäär vilken jag tycker växer in mer och mer till den engelska fotbollen. Även skönt att få tillbaka Shelvey i laget och det vore spännande att se hur spelet blir med honom i denna uppställningen. Hur ser eran uppställning ut?

 

Hoppas och har lite på känn att vi minst plockar en pinne då spelet borde ge frukt snart och då Arsenal blandat och gett en hel del. 2-2 med mål av en inhoppande Perez samt att Schäär får nicka in en.

 

Matchen spelas klockan 16 och visas på Viasat/Viaplay

 

Howay!!

Kommentera