Försäsongen vad har vi att se fram emot?

När vi nu blickar framåt mot ännu en säsong med Bruce-ball så undrar man hur kommer det gå, hur kommer det se ut och hur mycket ska vi lida denna gång? Jag tror/hoppas inte vi kommer gå tillbaka till den glädjedödande 5-4-1 som gav oss många viktiga poäng men som enligt mig inte håller i det långa loppet med den trupp vi har. Detta är en av anledningarna till att jag alltid ser framemot försäsongen, man får nämligen chansen till att se hur laget formeras och man får se på ett ungefär hur de spelar.

4-2-3-1/ 4-4-2 funkade bra mot slutet av säsongen de kreativa spelarna som St Maximin och Almiron kom verkligen till sin rätt då det inte behövde transportera bollen från egen planhalva till motståndarnas straffområde. Jag tycker även fyrbackslinjen var oerhört stabil där både Fernandez och Lascelles såg bekväma ut. Den svajade mot slutet i och med bristande motivation men jag tror att med en hel försäsong borde spelarna bli ännu mer bekväma i det systemet om nu Bruce väljer att spela så.

Men det är inte bara formationen och spelsättet som är intressant att följa under försäsongen det är även kul att se spelare som man inte sätt på ett tag eller som aldrig fått chansen. Några som jag kommer hålla ögat på är stor värvningarna (Newcastle mått mätt) Jacob Murphy och Yoshinoro Muto där båda kombinerat typ har 20 matcher för klubben och där Murphy kommer från en stark säsong i Sheffield Wednsday (9 mål, 6 assist). Men även de egna produkterna Kelland Watts och Dan Barlaser. Barlaser som även han har haft en stark säsongen för League 1 laget Rotherham där han spelade en instrumental roll i deras anfallsspel. Även unge Longstaff som precis skrivit på ett nytt avtal ska bli kul att se hur bra han egentligen är.

På grund av dessa anledningar blir jag exalterad över försäsongen och vad den innebär, men man ska heller inte glömma bort det nyförvärv vi hoppas på att få in som förhoppningsvis kan bidra med något till laget. Förmodligen kommer det sluta i en relegation scrap men jag föredrar att var lite mer positiv än så.

Av Max Lind von Mentzer

Kommentera